Stor stigning i antallet af smittede på Danish Crown - man har altid en lille frygt i maven

Antallet af smittede medarbejdere på Danish Crowns slagteri i Ringsted stiger markant fra 3 til 16. Derfor bliver der nu opsat mobilt testcenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den kontaktsporing, der blev iværksat søndag, da Danish Crown blev informeret om, at en medarbejder var smittet med COVID-19 viser sig af have stor effekt. 

Antallet af smittede medarbejdere viser sig nu at være steget fra 3 til 16, oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

12 af de 13 medarbejdere, der er konstateret smittet siden tirsdag, er alle kontaktpersoner til de første tre, der blev testet positive for COVID-19. Den sidste medarbejder har været syg igennem længere tid og er nu konstateret smittet med corona.

quote Vi står i en alvorlig situation, hvor vi har fuld fokus på at få brudt smittekæderne

Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown

- Vi står i en alvorlig situation, hvor vi har fuld fokus på at få brudt smittekæderne. Derfor er meget glade for, at myndighederne nu træder til og opstiller et mobilt testcenter ved slagteriet. Hvornår og hvor meget der skal testes, vil herfra blive styret af myndighederne, så vi sikrer at indsatsen bliver så effektiv som overhovedet muligt, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Styrelsen for Patientsikkerhed er rykket ind 

De fleste af de 13 nye smittede har ikke været på slagteriet i Ringsted siden fredag i sidste uge. Søndag blev der gjort en stor indsats for at informere kontaktpersonerne til den første, der blev konstateret smittet, og dem det ikke lykkedes at komme i kontakt med blev stoppet i porten, da de mødte på arbejde mandag morgen.

Mandag formiddag aftalte Styrelsen for Patientsikkerhed og Danish Crown, at styrelsen udstationerer en medarbejder på slagteriet for at sikre en hurtig og effektiv kontaktsporing.

- Det er virkelig betryggende for os at opleve, hvordan de danske myndigheder står klar til at hjælpe os i den her situation. Der er blevet reageret hurtigt, uanset hvem vi har kontaktet, og det det er vores håb, at vi gennem en fælles indsats kan lykkes med at begrænse udbruddet, siger Per Laursen.

Få et kort overblik over forløbet med smitten på slagteriet her. Artiklen fortsætter efter grafikken.

Grafik: Nick Abildgaard

Medarbejdere skal testes af to omgange

Danish Crown har valgt, at de i alt 80 mand, der i går blev sendt hjem for at lade sig teste, alle betragtes som kontaktpersoner til de smittede. Derfor skal de testes i to omgange og have to negative test, inden de igen kan møde på arbejde.

Artiklen fortsætter under videoen.

Se et interview fra tirsdag, efter det kom frem, at tre personer var smittet med corona-virus på slagteriet.

- Vi er alle sammen påvirkede af situationen, men selv om der helt naturligt er utryghed blandt medarbejderne, så gør alle hvad de kan for at bakke op og følge de anvisninger, de får. Det har jeg stor respekt for, og det giver mig en tro på, at vi sammen kan få situationen under kontrol, siger Per Laursen.

En af de ansatte, som TV2 ØST har talt med, siger, at han trods situationen med coronasmitte blandt 16 kollegaer føler sig tryg ved at gå på arbejde.

- Man har altid en lille frygt i maven, men jeg synes, vi gør rigtig meget – vi spritter af hele tiden – og vi vasker hænder, og vi sidder fra hinanden – vi sidder ikke tæt – så det synes jeg er fint nok, siger Martin Quaade, som arbejder i frysehuset på Danish Crowns slagteri i Ringsted.

- Jeg har det fint med at gå på arbejde, tilføjer han.

Martin Quaade, som arbejder i frysehuset på Danish Crowns slagteri i Ringsted, siger, at han trods situationen med coronasmitte blandt 16 kollegaer føler sig tryg ved at gå på arbejde.
Martin Quaade, som arbejder i frysehuset på Danish Crowns slagteri i Ringsted, siger, at han trods situationen med coronasmitte blandt 16 kollegaer føler sig tryg ved at gå på arbejde. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Han peger på, at slagteriet – der beskæftiger 900 medarbejdere – hidtil er gået fri af coronasmitte, men at frygten hele tiden har siddet i baghovedet for, at den smitsomme virus kunne ramme.

- Vi er nogen, som har tænkt, at på et tidspunkt kommer det også til os og det har det gjort nu.

Martin Quaade kender ingen af de smittede.

Slagteriet i Ringsted har siden mandag kørt på halv kraft, og sådan vil produktionen fortsætte indtil videre.