Tre medarbejdere smittet med coronavirus på slagteri – afdeling sendt i karantæne

En hel afdeling bestående af cirka 80 medarbejdere er sendt hjem som følge af covid-19-smitte blandt tre ansatte på slagteriet i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre medarbejdere på Danish Crown-svineslagteriet i Ringsted er blevet testet positive for coronavirus. Slagteriet har som følge her af valgt at lukke en hel afdeling ned og sende omkring 30 medarbejdere hjem i karantæne, imens yderligere 50 medarbejdere er blevet sendt hjem med besked om at lade sig teste.

Det sker for at sikre sig bedst muligt mod risikoen for yderligere spredning af covid-19, skriver slagteriet i en meddelelse.

quote Lige nu handler det om at gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at undgå yderlige spredning af smitte

Per Laursen, produktionsdirektør, Danish Crown Pork

- Det er vigtigt at understrege, at COVID-19 ikke smitter gennem fødevarer. Når vi reagerer så kontant, som vi gør, er det fordi, vi allerede i marts lavede en klar plan for, hvad vi gør, når en medarbejder konstateres smittet med COVID-19, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork, i en meddelelse.

Samtidig har Danish Crown taget kontakt til myndighederne for at afklare, om alle slagteriets cirka 900 medarbejdere bør testes.

Dette vil kunne blive næste skridt, når der ligger svar på test fra de 80 hjemsendte medarbejdere, oplyser pressechef Jens Hansen til TV2 ØST.

- I bedste fald står vi på bagsiden af de 80 test og har fortsat kun tre smitte tilfælde. I værste fald har vi nogle flere. Det er det, der bliver afgørende for, hvordan vi håndterer det herfra.

Søndag aften modtog Danish Crown information om, at en medarbejder var konstateret smittet med corona-virus. Som følge heraf blev medarbejderne på slagteriet informeret, og en gruppe på 15 personer blev sat i karantæne.

Mandag eftermiddag modtog slagteriet besked om, at yderligere en ansat var konteret positiv for covid-19-smitte efter at havde følt sig syg søndag, og senest tirsdag er en tredje medarbejder testet positiv.

- Lige nu handler det om at gøre alt, hvad vi overhovedet kan for at undgå yderlige spredning af smitte, understreger Per Laursen.

- Det er uklart, hvordan medarbejderne er blevet smittet, og vi ved heller ikke, om der er sket spredning på slagteriet, men for at sikre os bedst muligt har vi valgt at lukke den pågældende afdeling ned indtil videre.

At foreløbigt kun en afdeling er sendt hjem, bygger ifølge Danish Crown på, hvem de tre smittede har været i kontakt med.

Generelt er arbejdsdagen på slagteriet opdelt, så det typisk er de samme personer, som møder, arbejder og holder pauser sammen. Dette sker ud fra logistiske hensyn, forklarer pressechef Jens Hansen til TV2 ØST.

- Så langt hen ad vejen, så er det sådan, at dem du klæder om sammen med, er dem du arbejder sammen med, dem du holder pauser med, og dem du står sammen med i arbejdssituationer. Derfor giver det også mening at sende en enkelt afdeling hjem, siger han og tilføjer:

- Hvis alle 900 mødte på samme tid, stod vi i en anden situation.

Danish Crown oplyser, at det er udbeningsafdelingen for kamme og brystflæsk og skinker, der er blevet lukket ned.

Som en konsekvens af den lukkede afdeling vil der i de kommende dage kun blive slagtet på halv kraft i Ringsted. I stedet vil arbejdet blive udført af Danish Crowns øvrige slagterier, der ligger i Jylland.

- Der er nogle rundt omkring, der kommer til at tage lidt overarbejde – men det har de allerede meldt ind, da de blev spurgt, at det gør de gerne for at få tingene til at nå sammen i den her situation, siger pressechef Jens Hansen til TV2 ØST.

Han understreger, at den nuværende situation ikke sætter slagterikoncernen under pres.

- En delvis nedlukning af Ringsted er håndterbart for os, og det er ikke noget, der sætter os under pres, hverken på en uges eller to ugers sigt.

Selvom test af medarbejderne er frivilligt for den enkelte ansatte, har Danish Crown ikke mødt andet en opbakning fra personalet.

- Jeg vil sige vi har heldigvis nogle medarbejdere, som signalerer, at de er mindst lige så stor interesse i det her, som vi har, siger pressechefen.

Slagteriet i Ringsted slagter ved normalt drift omkring 35.000 svin per uge.

Opdateret
Clock28. jul 2020, kl. 15:40
Opdateret med citater fra pressechef Jens Hansen.