1200 skal finde nyt job: - Det er en mega opgave

Når det over 100 år gamle slagteri i Ringsted skal lukke til september, er det en kæmpe opgave, som skal løses, når folk skal videre.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Siden 2001 har Danish Crown drevet slagteri i Ringsted. Derfor er der også mange af medarbejderne på fabrikken, der har været der i rigtig mange år.

- Der er rigtig mange, der har været her i 25-30 år, så det bliver noget helt andet for dem, siger tillidsrepræsentant Sandra Pil.

René Christiansen, der er tillidsrepræsentant for fabrikkens aftenhold, fortæller om folk, der har været der, siden de var 16 år gamle, og hvordan mange medarbejdere arbejder sammen med flere familiemedlemmer.

Læs også
128 års industrihistorie forsvinder
Læs også
128 års industrihistorie forsvinder

Derfor er det ikke lige nemt for alle at skulle skifte retningen i arbejdslivet.

- For mit eget vedkommende, så er jeg ung. Jeg kan tage alt slags arbejde, og jeg er ikke kræsen. Men så er der nogle, som ikke har prøvet andet hele deres liv. Så det bliver en stor udfordring for dem, siger René Christiansen, tillidsrepræsentant for slagteriets aftenhold.

René Christensen er tillidsrepræsentant på Danish Crown og fortæller, at de fyrede medarbejdere står i meget forskellige situationer i forhold til, hvad de nu skal.
René Christensen er tillidsrepræsentant på Danish Crown og fortæller, at de fyrede medarbejdere står i meget forskellige situationer i forhold til, hvad de nu skal. Foto: Peter Keldorff - TV2 ØST

- Jeg tror, vi alle er lidt i chok og kede af det. Der er ikke rigtig nogle af os, der har lyst til at skulle ud at finde noget andet. Vi har været glade for at være her, siger Sandra Pil.

quote Når det nu skulle ske, så er det måske et af de bedste tidspunkter i forhold til arbejdskraft.

Susanne Frydenlund, arbejdsmarkedschef i Ringsted Kommune

300 medarbejdere til Jylland

Fødevareforbundet NNF er også allerede i fuld gang med at finde ud af, hvordan de bedst muligt kan hjælpe de mange medarbejdere.

- Jeg er altid bekymret, når 1200 bliver fyret. Men jeg er også fortrøstningsfuld, for opgaven skal løses uanset, hvor stor den er, siger Henrik Tonnesen, der er afdelingsformand Fødevareforbundet NNF på Sjælland.

Læs også
Mike blev fyret da slagteriet lukkede i Sæby – i dag blev han fyret igen
Læs også
Mike blev fyret da slagteriet lukkede i Sæby – i dag blev han fyret igen

Danish Crown har meldt ud, af de forventer at skabe op mod 300 nye stillinger i Horsens, Herning, Vejen og Blans ved Sønderborg. Derfor er første opgave at finde ud af hvor mange medarbejdere, der er villige til at flytte.

- Vi ved, at der er folk, der gerne vil til Jylland. De har allerede meldt sig på banen nogle af dem. Ikke så mange, som ønsket fra Danish Crowns side. Men det hele er så nyt - de fik det at vide i går, siger Henrik Tonnesen.

Og så har afdelingsformanden allerede nogle tanker om, hvordan de hjælper medarbejderne videre.

- Mange af dem har styr på processer, og så ved de en hel del om hygiejne. Det kan man bruge mange forskellige steder, siger han og tilføjer:

- Vi ved at Novo Nordisk mangler medarbejdere, og så ved vi, at der også stadig er muligheder nede på Femern.

Henrik Tonnesen, der er afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF, der organiserer slagterimedarbejderne er klar til at hjælpe de Danish Crown-medarbejdere, der til september står uden job.
Henrik Tonnesen, der er afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF, der organiserer slagterimedarbejderne er klar til at hjælpe de Danish Crown-medarbejdere, der til september står uden job. Foto: Peter Keldorff - TV2 ØST

En sjælden opgave

Danish Crown er Ringsted Kommunes største private virksomhed. Derfor er det også en opgave, som de aldrig har stået med før.

- Det er sjældent, at det er sådan en opgave, vi har hos os. Vi har ofte virksomheder, der må lukke, men i en helt anden skala. Derfor er det en meget stor opgave for os i jobcenteret, siger Susanne Frydenlund, der er arbejdsmarkedschef i kommunen.

Arbejdet er derfor allerede gået i gang. Blandt andet har Susanne Frydenlund allerede fredag planlagt et møde med Frederikshavn Kommune for at høre, hvad der fungerede for dem.

Læs også
Lukning af slagteri: Drejebogen fra Sæby er fundet frem
Læs også
Lukning af slagteri: Drejebogen fra Sæby er fundet frem

Og Ringsted Kommune har allerede nogle planer for, hvad der skal ske.

- Vi skal have virksomhedskonsulenterne ud og tale med de store virksomheder for at høre, hvad de mangler af arbejdskraft, eller hvad det er for et behov, de har, hvis vi skal opkvalificere nogle med de profiler, de har nu.

Der er dog alligevel et lille lys i mørket.

- Der er heldigvis rigtig mange virksomheder, som mangler arbejdskraft for tiden. Så når det nu skulle ske, så er det måske et af de bedste tidspunkter i forhold til arbejdskraft. 


Nyhedsoverblik