Mark O. Madsen taber OL-finale til regerende mester

Den danske bryder fra Brydeklubben Thor på Falster måtte se sig henvist til sølv ved OL, da han tabte finalen til russeren Roman Vlasov.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mark O. Madsen måtte søndag aften igen sande, at russeren Roman Vlasov er i en klasse for sig i græsk-romersk brydning i klassen op til 75 kilo.

Den 31-årige dansker tabte OL-finalen i Rio til russeren.

Roman Vlasov slog til allerede i den første af de to perioder på hver tre minutter, da han bragte sig foran 4-0.

Derefter var det næsten umuligt for danskeren at komme tilbage i kampen, som russeren vandt med cifrene 5-1.

Det er ikke første gang, at Roman Vlasov besejrer Mark O. Madsen ved et stort stævne. Det skete senest i VM-finalen i Las Vegas sidste år.

Tabte også til Vlasov  for fire år siden

25-årige Roman Vlasov vandt også over danskeren ved OL i London for fire år siden, hvor russeren endte med at vinde guld.

Uanset hvad kan Mark O. Madsen se tilbage på et meget tilfredsstillende OL, hvor han med sølvet erobrede sin første OL-medalje i karrieren. Han har tre gange været med ved OL.

I semifinalen vandt danskeren over ungarske Peter Bacsi. Efter semifinalen var Mark O. Madsen udmattet og ville ikke bruge kræfter på at tale med pressen efter tre hårde kampe på halvanden time og en forestående OL-finale få timer senere.

Har vundet mange medaljer

Mark O. Madsen har været med i verdenseliten i mange år, og han har efterhånden skaffet sig en imponerende samling medaljer.

Sølvet er som før nævnt hans første medalje i OL-sammenhæng, men ved VM har han vundet sølv i både 2005, 2007, 2009 og 2015, og i 2006 erobrede han VM-bronze.

Det er kronprins Frederik, der skal overrække medaljerne til blandt andre Mark O. Madsen i Rio.

Læs også: Mød regionens 10 atleter i Rio 

Danskerens præstation bringer Danmark op på syv medaljer i Rio.

Det er blevet til et guld, tre sølv og tre bronze.

Den officielle danske målsætning lyder på at hente ti medaljer ved OL.