¨

Mød regionens 10 atleter i Rio

Kajakroeren Rene Holten Poulsen fra Maribo er en af de mange atleter fra regionen, som har haft travlt forud for verdens største sportsbegivenhed. Foto: TV ØST

Skeetskytten Jesper Hansen fra Svebølle er en af de mange atleter fra regionen, som har haft travlt forud for verdens største sportsbegivenhed.

1 af 2

Nogle af regionens største talenter indenfor brydning, roning og atletik begynder fredag at kæmpe om medaljer ved OL i Rio. Bliv klogere på deltagerne her.

Mark O. Madsen, bryder, BK Thor, Nykøbing Falster
Bryderen er en af verdens bedste. For 11 år siden vandt han den første VM-medalje til Danmark siden 1962. Han kan nu skrive hele 5 VM-medaljer på sit CV, men han har dog aldrig vundet en OL-medalje.  

Mark Overgaard Madsen har været gift i fem år med Maria, som er gymnasielærer i Nykøbing Falster.

Han begyndte som bryder i den lokale klub BK Thor allerede som 6-årig. Hans morfar var halassistent og tog ham ofte med på arbejde. Det var her, han mødte bryderne.  Og det var også her, at han mødte det sociale fællesskab, som stadig udgør den største del af hans vennekreds i dag. 

Han er ældste bror i en søskendeflok, der tæller fem drenge. Mark O Madsen er vokset op med en far, der er uddannet kok og en mor, der er pædagog.

Mark O. Madsen har gået på Østre Skole i Nykøbing Falster, har taget en HF-eksamen og læser nu Leisure Management på University College Sjælland i Nykøbing.

Han er sammen med Maria forældre til to børn: Sofia, der kom til verden i 2015 og Magnus på 5 år.

 

01:24 Luk video

 

Cathrine Dufour, dressurrytter, Vallø Rideklub
Som 12-årig blev hun kåret som verdens næstbedste brevskriver blandt tre millioner skolebørn. Nu er hun 24, nykåret dansk mester og endnu engang klar til at indtage verdensscenen, når hun er med ved OL i Rio. 

Morgen, middag og aften - 10 timer om dagen de seneste 6 år - har Cathrine Dufour arbejdet med heste og særligt sin egen hest, Cassidy.

Hun begyndte at ride allerede som fem-årig , da hun tog i rideklub sammen med en legekammerat. Og så var hun solgt.

Hun er vokset op i Hvalsø, hvor hun også gik i folkeskole.  Allerede som 12-årig kom hun på pony-landsholdet - tre år senere skiftede hun til de store heste.

Hun blev student på Roskilde Katedralskole i 2012. Cahtrine Dufour har de seneste seks år tilhørt Vallø Rideklub i Store Tårnby ved Hårlev.

 

Abdi Ulad, maratonløber, Skælskør
Han kom til Sandholmlejren som flygtning fra Somalia 11 år gammel - og han havde aldrig gået i skole.

Siden kom han til Skælskør, blev student  og plejede sit helt særlige talent. Nu er han Danmarks bedste langdistanceløber og skal med til sit første OL.

Abdi kvalificerede sig til OL ved at løbe et maraton i Hamborg i april på 2 timer og 14 minutter.

Hans træner Leo Madsen har været ved hans side, siden Abdi begyndte at gå til atletik i Korsør som 17-årig.

Han er født i det sydlige Somalia for 25 år siden. Hans mor døde, da han var tre år gammel - og derfor er han vokset op med sin moster.

Abdi havde aldrig gået i skole, da han kom til Danmark, og han talte hverken dansk eller engelsk. Men via folkeskolen og et ophold på Midtsjællands Efterskole endte han med at få sin HF-studentereksamen på Nyborg Gymnasium .

Et par gange om året er han på træningslejr i Kenya, der typisk byder på 240 kilometers løb om ugen i højderne. 

Abdi blev dansk statsborger i 2010 og bor i dag i Skælskør.

Han er forsvarende dansk mester på 5.000-meteren, på 10.000-meteren, på 10 kilometer landevej, halvmarathon og cross.

 

28:29 Luk video

 

Emma Jørgensen, kajakroer, Maribo Kajakklub
Hun er verdens mest vindende junior-roer i kajaksporten nogensinde.

Som 18-årig vandt hun sit første verdensmesterskab som senior. Nu gælder det OL, hvor hun er Danmarks håb i enerkajakken og den, der svinger taktstokken i firerkajakken.  

Emma Jørgensen har vundet et hav af priser: Hun blev kåret som Årets Fund i dansk idræt i 2013. Året efter kåret som årets OL-håb. Og i 2015 fik hun World Paddle Award.

Emma Aastrand Jørgensen er født og opvokset i Bursø lige syd for Maribo. 

Nu er hun 20 år gammel,  ved at uddanne sig som maler og danner par med Orion Pilo, som også er en af Danmarks lovende roere fra Maribo Kajakklub. 

Jesper Hansen, skydning, Svebølle
Den 35-årige skeetskytte fra Svebølle har haft mere end travlt med at forberede sig på verdens største sportsbegivenhed. Senest skød han sig til en 4. plads ved VM i Lonato i Italien i september 2015. To måneder tidligere fik han en bronzemedalje ved EM i Slovenien.

Jesper Hansen kvalificerede sig allerede i efteråret til OL. 

Rikke Møller Pedersen, svømning, Holbæk Svømmeklub
Den 27-årige Rikke Møller Pedersen fra Holbæk Svømmeklub flyver til Brasilien med lidt af en medaljeerfaring. Hele 14 guldmedaljer er det blevet til siden 2006 ved henholdsvis EM, VM og OL. Landsholdssvømmeren rykkede til Holbæk Svømmeklub sidste år på en to-årig kontrakt. I særdeleshed for at fungere som rollemodel for de unge svømmere, som klubben dengang forklarede. 

 

00:32 Luk video

 

Morten Jørgensen, Næstved Roklub & Guldfireren
Morten Jørgensen fra Næstved Roklub er en del af den danske guldfirer, der skal hente medalje til dansk roning ved OL.  Kun guld vil gøre ham tilfreds.

Han løb dog sidste år ind i sit livs krise - og var tæt på at misse drømmen om at komme med til de olympiske lege for tredje gang i træk.

Han er født for 31 år siden og vokset op på Figenvej i Næstved . Hans far John har været mange år i dækbranchen.  Moren Hanne er uddannet socialpædagog. Morten Jørgensen er lillebror i en søskendeflok på tre.

Han spillede fodbold i Næstved Boldklub til han som 15-årig fik en knæskade. Det var her, han for første gang stiftede bekendtskab med roning.

Han er matematisk student fra Næstved Gymnasium i 2005 og har sideløbende med roning en karriere som finansiel rådgiver i Nykredit.

Når han ikke ror, er på arbejde eller sammen med sin kone eller lille søn Oscar, så kan han både lide jagt og fiskeri.

Jena Mai Hansen, rorsmand, 49erFX, Holbæk
I april vandt hun sammen med sin makker europamesterskabet i Barcelona. Nu gælder det så verdens største sportsstævne i Rio.

Jena Hansen bor i Holbæk og er makker med Katja Salskov Iversen. Jena er rorsmand - Katja er gast.

Hun blev født for 27 år siden i Holbæk, hvor hun er vokset op.  Hun er vokset op sammen med sin storesøster Anja. Deres far var luftkaptajn og moren er sygemedhjælper

Hun siger, at nok var hun en pige der kunne lide kjoler. Men drengene skulle vide, at hun kunne klatre i træer og spille fodbold. 

Hendes sejler-karriere begyndte i Holbæk Sejlklub - og nu tager karrieren fart.  

RENÈ HOLTEN POULSEN, Maribo Kajakklub
Han blev mobbet i skolen, fordi han havde temperament. Men som 12-årig fik han en interesse, der ændrede hans liv. Han siger, at han ikke har tid til venner og kæreste, for så når han ikke sine mål. Til gengæld er han verdensmester.

Rene Holten Poulsen blev født for snart 27 år siden på Nykøbing Falster Sygehus.

Siden er han vokset op i landsbyerne Guldborg, Agerup, Hunseby og Lille Slemminge på Lolland sammen med sine forældre og søster Kim.

Han gik i skole i Våbensted og på Sakskøbing Skole. Han har tidligere fortalt, at han ikke var videre interesseret i skolen - og at han ofte blev mobbet, fordi han var nem at gøre hidsig.

Men som 12-årig skete der noget: Han begyndte i Maribo Kajakklub.

I den periode cyklede han i skole, kørte med aviser, cyklede videre til træning i Maribo og hjem igen - over 30 kilometer hver dag.

Han blev udlært tømrer i 2010.

I august 2015 opnåede han sit livs største resultat. Han blev verdensmester - både i 500 meter distancen og 1.000-meteren. Det har kun fem roere i verden før ham opnået. 

Niklas Larsen, cykling, Slagelse
Banerytteren er 19 år gammel og bor i Slagelse. Det store cykeltalent var med da det danske hold fik bronze til VM i 4000 meter banecykling i London tidligere på året.

Bronzemedaljen er den eneste siden 2006, men nu gælder det altså OL-drømmene i Rio. 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App