¨

ZBC-formand: Vi vil sikre de bedste muligheder for de unge

03:58

To af regionens store uddannelsescentre - Zealand Businnes College og Selandia - vil fusionere. Det har de i dag offentliggjort. Man håber med fusionen at skabe et bedre og bredere uddannelsesudbud til unge på Sjælland.

En større uddannelsesinstitution giver flere muligheder, lyder det fra ZBCs bestyrelsesformand om den mulige fusion mellem ZBC og Selandia.

- Grundlæggende vil vi fusionere, fordi vi vil sikre de bedste muligheder for de unge på Sjælland. 

Sådan lyder det fra ZBCs bestyrelsesformand, Vagn Sanggaard Jakobsen, efter det er kommet frem, at skolen arbejder på at fusionere med Selandia. 

- Vi tror, at vi styrker de enkelte steder, fordi vi giver dem flere muligheder, uddyber han.

Mulighed for at eksperimentere

Besparelser, som nedlæggelser af uddannelser eller fyringer, ligger ikke i kortene, lyder det fra Vagn Sanggaard Jakobsen. Tværtimod. For med flere kræfter er der rum til at ekperimentere og prøve nye uddannelser af. 

- Det er der plads til, fordi der er flere til at løfte opgaven. 

Læs også ZBC og Selandia vil fusionere

Ingen konsekvenser 

Jacob Mark (SF) udtrykker ellers bekymring over for store uddannelsesinstituioner, da der er langt ud til den enkelte studerende. Ifølge ham er der risiko for, at fusionen kan gå ud over det enkelte, lokale studiemiljø. Men det er Vagn Sanggaard Jakobsen ikke bekymret for. 

- Vi har dokumenteret, at det ikke sker. Vores uddannelsessteder i Vordingborg, Næstved, Ringsted og Roskilde har bevist, at de er nogle selvstændige uddannelser. Så det behøver ikke gå den vej, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App