LA om skolefusion: Det lyder rigtig spændende

Den mulige fusion mellem skolerne Selandia og ZBC vækker ikke bekymring hos Liberal Alliances Villum Christensen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Skolerne får flere muskler. 

Sådan lyder det fra folketingsmedlem for Liberal Alliance i Sjællands Storkreds, Villum Christensen, til nyheden om den mulige fusion mellem Selandia og ZBC. 

-  Jeg har lige set det på en SMS, men umiddelbart synes jeg, det lyder rigtig spændende. For jeg er sikker på, at fremover vil vi se større institutioner, de skal konsolideres og det bliver en styrkelse af Sjælland. Det er jeg ret overbevist om, siger han til TV ØST.

Ifølge bestyrelsesformanden for Selandia er der ikke tale om nedlæggelser af uddannelser i forbindelse med fusionen. For selv om der godt kan være tale om besparelser, så er fusionen tværtimod en fastholdelse af uddannelserne. Også Villum Christensen er overbevist om, at det kun er positivt. 

- Jo større insitutionerne bliver, jo mere effektivt bliver det, og de får helt sikkert nye uddannelser, lyder det fra Villum Christensen. 

Bestyrelserne på de to skoler skal træffe beslutning om en fusion i april/maj 2017. Frem til maj/april 2017 skal der foregå et analysearbejde, der blandt andet skal være afsæt for en beslutning om, hvordan organisationen skal sammensættes.