ZBC og Selandia vil fusionere

Bestyrelserne bag de to uddannelsescentre ZBC og Selandia arbejder på at fusionere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med uddannelsessteder i Vordingborg, Næstved, Ringsted og Roskilde er Zealand Business College, ZBC allerede et stort uddannelsescenter i dag.

Men nu drømmer institutionen om at fusionere med Selandia i Slagelse.

- Vi har valgt at sætte processen i gang, da vi umiddelbart kan se nogle muligheder, som vi ønsker at undersøge nærmere, siger bestyrelsesformand for ZBC, Vagn Sanggaard Jakobsen og fortsætter:

- For eksempel vil en skole af den størrelse skabe et bedre og bredere uddannelsesudbud til unge på Sjælland.

Kan bedre udvikle uddannelser

Han mener, at en stor erhvervsskole vil gøre det nemmere at fastholde og udvikle uddannelser bredt i Region Sjælland og dermed sikre, at der er kvalificeret arbejdskraft i hele regionen.

quote Når man er større, kan man bedre udnytte vores ressourcer fuldt ud og dermed skabe rum til at eksperimentere

Arne Petersen, best.fmd., Selandia

- Vi ville som en eventuel fusionsskole også blive endnu bedre til at styrke udviklingen af det lokale erhvervsliv, siger Vagn Sanggaard Jakobsen i en pressemeddelselse.

Bestyrelsesformand for Selandia Arne Petersen er også godt tilfreds med, at processen er sat i gang.

Han mener at en mulig fusion skaber bedre muligheder for at udvikle fleksible undervisningsformer og utraditionelle, fremtidssikrede læringsmiljøer.

- Når man er større, kan man bedre udnytte vores ressourcer fuldt ud og dermed skabe rum til at eksperimentere og gå nye veje. Vi sætter processen i gang på grund af et stærkt og fælles ønske om at bevare og udvikle attraktive uddannelser og læringsmiljøer, der vurderes til at være blandt Danmarks bedste, siger bestyrelsesformand for Selandia, Arne Petersen.

Endelig beslutning i maj
Bestyrelserne på de to skoler skal træffe beslutning om en fusion i april/maj 2017.

Frem til april/maj 2017 skal der foregå et analysearbejde, der blandt andet skal være afsæt for en beslutning om, hvordan organisationen skal sammensættes.