Sygehus lukker dørene - vagter skal bevogte indgange på Slagelse Sygehus

Slagelse Sygehus låser nu flere døre for at sikre, at ingen uvedkommende kommer ind på sygehuset. Kun tre indgange er åbne, og de bemandes med vagter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På Slagelse Sygehus har de taget et helt nyt skridt i kampen mod coronavirus. De har låst dørene. I hvert fald mange af dem.

Kun tre hoveddøre holdes åbent, som fremover vogtes af personale, og alle andre døre bliver låst.

- Vi ved ikke nøjagtigt, hvad vi kommer til at stå i de kommende uger. Nu lukker vi vores døre, så kun de rette pårørende kan komme ind uden at bevæge sig for meget omkring, siger Niels Reichstein Larsen, hospitalsdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

quote Vi ønsker at bremse smittekæderne, og derfor lukker vi en række indgange

Niels Reichstein Larsen, hospitalsdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

- Der er rigtig mange åbne døre og indgange på Slagelse Sygehus. Vi ønsker at bremse smittekæderne, og derfor lukker vi en række indgange, så der bliver tre hovedindgange til Slagelse Sygehus, som er der, man kan komme ind som pårørende. Vi bemander dem med personale, som kan hjælpe pårørende eller andre, der skal ind på sygehuset, så de kan komme det rigtige sted hen.

Vil bremse smittekæde med lukket døre

Sygehusledelsen har besluttet at lukke og låse de mange døre, som fører ind til Slagelse Sygehus for at bremse risikoen for smitte af coronavirus.

- Hvis man er i tvivl om, hvor man skal hen som patient, og man måske er syg, så risikerer vi at få spredt smitten mere, end vi ønsker. Vi vil gerne kontrollere, hvad der kommer ind og ud af sygehuset, så vi kan bremse smittekæderne mest muligt, siger hospitalsdirektør Niels Reichstein Larsen.

- Der bliver tre hovedindgange, og det er hovedindgange, som er centralt placeret på sygehus. Her vil der også blive placeret håndsprit ved indgangene. Vi vil have stoppet spredningen af den her virus, siger han.

- De resterende døre bliver låst.

Låste døre holder sprittyve væk

Dørene låses for at sikre, at der ikke kommer alt for mange besøgende og pårørende på sygehuset, men også for at holde uvedkommende personer helt væk fra sygehuset.

quote Ved at vi har vores indgange lukket, har vi kontrol over, hvem der går ind og ud

Niels Reichstein Larsen, hospitalsdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse

- Vi har hørt om på andre sygehuse, at der er nogle, der går ind og tager noget, der ikke tilhører dem, for eksempel sprit eller andre værnemidler. Ved at vi har vores indgange lukket, og vi har kontrol over, hvem der går ind og ud, er det også lettere for os at styre, om det er folk, der har et ærinde, der kommer ind på sygehuset, siger hospitalsdirektør Niels Reichstein Larsen.

- Vi har lukket sidst på aftenen og om natten, og nu gør vi det også om dagen.