Endnu en snestorm har ramt regionen – det giver uheld på vejene

En snestorm fyger lige nu henover Sjælland og Sydhavsøerne, og det giver problemer på blandt andet Sydmotorvejen.

- Der er sne i stort set hele politikredsen, og vi har en del uheld, særligt på Sydmotorvejen, og det er lige fra Haslev og så ned syd for Farøbroerne, siger vagtchef Stefan Jensen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi mandag aften.

Han fortæller, at sneen endnu ikke har resulteret i voldsomme ulykker, men at der er mange små ulykker på grund af vejret.

- De glider simpelthen af vejen på grund af det glatte føre, siger vagtchefen, der opfordrer til, at man tænker sig om, hvis man skal ud at køre her til aften.

- Kør efter forholdene, man kan se, at der er faldet sne, og der er altså glat, siger han.

Snerydningen er i fuld gang

Vejdirektoratet oplyser 21.30 til TV2 ØST, at man fortsat er i fuld gang med at køre med både plove og saltning på Sydmotorvejen og Vestmotorvejen for at rydde dem.

Og arbejdet fortsætter, så længe det tager at få ryddet sneen på motorvejene.

- Selvom man er ude at salte i forvejen, og man er ude at rydde, så kan man jo ikke have ryddet, mens sneen den falder, siger vagtchef Brit Nielsen.

Hun fortæller, om situationen på de Syd- og Vestsjællandske veje:

- På Vestmotorvejen har vi nogle vragdele liggende efter et uheld tidligere, som vi er på vej ud til, og på rute 22, omfartsvejen fra Næstved mod Slagelse, der er der to lastbiler, der har problemer med at komme videre, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er ikke kun motorvejene, der er glatte.
Det er ikke kun motorvejene, der er glatte.
Foto: Jacob Linddahl - TV2 ØST

Hvis man skal ud at køre tirsdag morgen, så skal man være ekstra opmærksom på vejret og holde god afstand.

- Vi kører selvfølgelig med vores saltbiler og plovene hele natten, indtil vi er sikre på, at der ikke ligger mere, men hvis der bliver ved med at komme sne, så kan det stadig være et problem, siger Brit Nielsen.

- Og så har vi også hørt, at der kommer ret meget tåge i morgen tidlig, så det skal man huske at være opmærksom på, så husk at tænde tågebaglygterne, fra man skal ud at køre, og hold rigtig god afstand til de forankørende, siger hun.

Svært at se på grund af sneen

Snestormen over Sjælland er mandag aften visse steder så kraftigt, at sigtbarheden er nedsat til 400 meter. Det skriver TV 2.

Til sammenligning taler man om tåge, hvis sigtbarheden er under 1000 meter, og både syd for Køge og i Ringsted meldes der om sigtbarheder på 400 og 450 meter i det relativt kraftige snevejr.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hos vintervagten i Ringsted Kommune er der fyldt godt op i saltlageret.
Hos vintervagten i Ringsted Kommune er der fyldt godt op i saltlageret.
Foto: Toke Sloth Grøndahl - TV2 ØST

Mandag aften sner og blæser det så meget, at man kan kalde det for en snestorm. Det fortæller Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Kriterierne for en snestorm er, at der falder 10 centimeter sne eller mere, og at der er en frisk vind.

- Man kalder det en snestorm, selvom der ikke behøver være målt vindstød af stormstyrke, forklarer Lisette Grenbom, der er vagthavende meteorolog ved DMI.

Hun fortæller, at kriterierne for snestorm er opfyldt på Sjælland mandag aften.

- Det sner moderat, og det fyger også og lægger sig dermed ujævnt, siger hun.

- Det kan gøre det svært at få det ryddet helt, siger Lisette Grenbom.

Hun fortæller, at sneen og blæsten vil aftage fra vest fra omkring klokken 21.00 mandag og frem til klokken 02.00 natten til tirsdag.

- Men selvom sneen holder op, så skal man stadig passe på, når man bevæger sig ud, siger hun.

- Sneen bliver afløst af dis og muligvis tåge, og det er en farligt med dårlig sigtbarhed, når vejene stadig er glatte, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Vintervagten i Ringsted er klar til at rykke ud.
Vintervagten i Ringsted er klar til at rykke ud.
Foto: Toke Sloth Grøndahl - TV2 ØST

Vintervagten var forberedt på vejret

Vintervagten i Ringsted Kommune har hele dagen forberedt sig på aftenens snevejr.

- Vi har brugt dagen på at gøre vores sneplove klar og sørget for, at der er nye skær på og sætte dem klar, siger Jan Hansen fra Vej og Park i Ringsted Kommune.

Da TV2 Øst talte med ham mandag eftermiddag, var det endnu uvist, hvor voldsomt snevejret ville blive.

- Det er svært at sige, om vi får brug for plovene, men vi skal i hvert fald ud og salte, sådan som prognosen ser ud lige nu, siger Jan Hansen

Hans råd er, at man holder sig fra at køre ud i snevejret, hvis man kan se at det fyger.

- Hvis der er kraftig vind, så skal man måske overveje at blive hjemme - i hvert fald ude på de små veje, siger vintervagten.

Jan Hansen kan endnu ikke sige, om vejret kommer til at påvirke morgentrafikken tirsdag, derfor opfordrer han til at man selv tjekker, hvordan forholdene er, inden man sætter sig ind i bilen.

- Stå op i god tid i forhold til, hvad man plejer, og lige kigge ud ad vinduet og se, hvor meget der er faldet, og om det ser ud til, at det blæser, inden man kører hjemmefra, siger han.