Absalon fjerner alle borde - studerende må sidde med computer i skødet

Professionshøjskolen Absalon har fjernet bordene fra deres undervisningslokaler for at kunne overholde krav om afstand mellem de studerende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der vil kun være stole og ingen borde i samtlige undervisningslokaler når de studerende møder ind på professionshøjskolen Absalon igen.

Det gælder for samtlige af Absalons afdelinger, oplyser skolen.

Bordene er blevet fjernet for at sikre, at så meget undervisning som muligt kan afholdes på campusserne, fortæller rektor Camilla Wang til TV2 ØST.

quote På denne måde kan vi få plads til flere studerende i hvert lokale og samtidig overholde myndighedernes krav

Camilla Wang, rektor, professionshøjskolen Absalon.

- Med den bordstørrelse og den indretning af lokalerne, vi har, så kan vi ikke have alle de studerende derinde med en meters afstand, siger Camilla Wang. 

- Men på denne måde kan vi få plads til flere studerende i hvert lokale og samtidig overholde myndighedernes krav om en meters afstand mellem de studerende, siger hun.

Rektoren mener, at de studerende efter mange måneders hjemsendelse tænger til at være fysisk til stede på deres uddannelsesinstitutioner. Og det er derfor, man på Absalon har prioriteret, at undervisningen skal foregå i skolens lokaler, selvom det så går ud over de studerendes arbejdsstillinger. 

- De har lige haft et helt semester, hvor det hele har foregået online, men nu trænger de til at komme tilbage, siger hun.

Ikke en optimal løsning

Skolens rektor er godt klar over, at det langt fra er en optimal løsning, at de studerende skal sidde med deres computere i skødet, mens de bliver undervist.

quote Jeg ved godt, at dette ikke giver de bedste arbejdsbetingelser og arbejdsstillinger for vores studerende

Camilla Wang, rektor, professionshøjskolen Absalon.

- Jeg ved godt, at dette ikke giver de bedste arbejdsbetingelser og arbejdsstillinger for vores studerende, siger hun.

Hun fortæller, at ledelsen håber, de studerende kan finde løsninger, der vil hjælpe dem med at sidde godt med deres computer, selvom de ikke har et bord. 

- Vi opfordrer dem til at få en computerpude eller -bakke, som de kan have computeren på, siger hun.

Rektoren fortæller, at man på Absalon har vurderet, at de studerende godt kan holde til de uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, fordi de ikke skal sidde sådan på fuld tid.

- De har i gennemsnit 10 timer om ugen med den type undervisning, siger hun.

Skal også bruge mundbind

De studerende på Absalon, der har afdelinger i blandt andet Næstved, Nykøbing Falster og Slagelse, skal ikke kun undervises uden borde. De skal også have mundbind på i forbindelse med undervisningen i nogle af deres fag, fortæller Camilla Wang.

I skolens faglokaler, som for eksempel laboratorier, hvor der foregår praktisk undervisning, er det ikke muligt at sikre, at de studerende holder en meters afstand. 

Derfor skal de bære mundbind, når de har den type af undervisning, fortæller rektoren. 

- Man kunne også have delt de studerende op i mindre hold, der udelukkende blev undervist sammen, men det er ikke muligt her, siger Camilla Wang.