Uddannelser tømmer depoterne og sender vigtige værnemidler til region og kommuner

Både Professionshøjskolen Absalon og erhvervsuddannelsen ZBC stiller undervisningsmateriale til rådighed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

40 briller, 48 flasker håndsprit, 100 mundbind. Litervis af 96 procent ethanol.

Professionshøjskolen Absalon stiller nu vitale værnemidler til rådighed til sygehuspersonalet i Region Sjælland i den ekstraordinære kamp mod coronavirussen.

Værnemidler, der normalt bruges af skolens elever i undervisningen, men som i denne tid blot står og samler støv som en konsekvens af nedlukningen af det offentlige Danmark, der som bekendt også gælder uddannelsesinsitutionerne.

De udlånte værnemidler er alt fra håndsprit til kasser med sterile og ikke sterile handsker, ansigtsværn, overtrækskitler og ethanol, der normalt bruges på skolens Center for Sygepleje og Centre for Engineering and Science.

Kommune låner senge

Derudover har skolen givet Guldborgsund Kommunes nødberedskab mulighed for at låne alle 20 senge fra simulationssengestuer på sygeplejerskeuddannelsen i Nykøbing Falster. Indtil videre har kommunen lånt fire.

Også udstyr og medarbejdere til brug til test og laboratoriearbejde stiller skolen til rådighed. 

Rektor Camilla Wang håber ikke, at udlånet af de mange virkemidler på sigt får nogen konsekvenser for undervisningen. Faktisk fokuserer skolen her og nu ikke på fremtidige, eventuelle konsekvenser, siger hun.

- Det er et problem, vi har valgt at skyde, for kan vi bidrage til at mindske smittespredningen og redde menneskeliv, er det vores højeste prioritet. Så må vi fikse det andet.

Ifølge Sjællandske tilbyder også erhvervsuddannelsen ZBC at levere senge, plejeudstyr og værnemidler til Region Sjælland og kommunerne.