Far til krænket pige: - Min datter er fuldstændig knækket

Den nu 15-årige pige, som præsten fra Tømmerup havde et seksuelt forhold til, har det ikke særlig godt i dag, fortæller hendes far til TV ØST.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Min datter har det ikke særlig godt. Hun er fuldstændig knækket og splittet på grund af alt det her.

Sådan lyder det fra faren til en nu 15-årig pige, som præsten fra Tømmerup er tiltalt for at have haft et seksuelt forhold til, da hun var 13.

quote Jeg havde en mistanke, men den blev manet til jorden konstant af mange andre

Far til krænket pige

Pigen begyndte at komme i præstegården, da hun gik til konfirmationsforberedelse. Hun overnattede der nogle gange, men langsomt blev besøgene hyppigere og hyppigere. Til sidst var hun på besøg hos præsten hver dag. I byen gik der rygter om, at præsten var til børn – en mistanke, som også boblede i pigens far.

- Jeg havde en mistanke, men den blev manet til jorden konstant af mange andre. Og jeg kan godt se, at du ikke kan dømme nogen på rygter, alene fordi du har en mistanke. Du kan ikke beskylde folk for noget, før du har beviser, siger han til TV ØST.

Præsten så ikke far i øjnene

Faren har i dag afgivet vidneforklaring ved Retten i Holbæk, hvor præsten er tiltalt at misbruge sin magt til at begå overgreb og blufærdighedskrænke 12 børn og unge over en periode på ti år – blandt andet mandens datter. Og mens han fortalte sin historie, sad præsten i samme lokale og lyttede med.

- Jeg har det egentlig fint nok med, at han var til stede i retten. Jeg har de holdninger, jeg har, og sådan er det. Han vil ikke kigge mig i øjnene, men det kan jeg godt forstå, han har svært ved. Han har lavet noget lort, og længere er den ikke, siger faren. 

quote Han vil ikke kigge mig i øjnene, men det kan jeg godt forstå, han har svært ved. Han har lavet noget lort

Far til krænket pige

På den første dag i retten i sidste uge erkendte den 47-årige tidligere præst fra Tømmerup Kirke, at han havde haft sex med pigen tre gange. Han fortalte, at han faldt for hende, fordi hun havde stor empati for andre mennesker og for dyr. Selv kæmpede præsten nemlig med sorgen efter hans 22 år gamle kat var død.

- Jeg har som præst og som voksen aldrig mødt et menneske med så stor empati for andre mennesker for dyr som hende. Hun var opmærksom på alt. Hun var opmærksom på sine veninder, på sine forældre, søskende, mine dyr, folk i Afrika og på mig, forklarede præsten i retten.

- Jeg var glad for hende, og jeg var glad, når hun kom. Jeg kunne også mærke, at jeg var mere glad for hende, end hvad godt var.

Fortyder langsom reaktion

Derhjemme kunne den 13-årige piges forældre mærke, at hun ændrede adfærd. Hun begyndte at pjække fra skole, stak af hjemmefra og var oftere sur på sine forældre. Og nu over et år senere ærgrer hendes far sig over, at han ikke reagerede på den spirende mistanke mod præsten noget før.

quote Der er mange ting, jeg fortryder. Jeg skulle nok bare have holdt fast på min første intuition og så få sat politiet på sagen

Far til krænket pige

- Der er mange ting, jeg fortryder. Jeg skulle nok bare have holdt fast på min første intuition og så få sat politiet på sagen. I stedet for at lytte til alle mulige andre, der sagde, at det kunne præsten ikke finde på. Men det er lidt sent nu. Der er ikke så meget at gøre. Det er sket, og så er det med at komme videre, siger faren.

Den 47-årige præst blev anholdt i juni måned 2016, efter en 12-årig dreng havde fortalt politiet, at han angiveligt havde været udsat for flere seksuelle overgreb fra præsten. Herefter fandt politiet en stor mængde billeder og video af flere børn i seksuelle situationer – blandt andet den dengang 13-årige pige.

Der falder dom i sagen i midten af november. 

Derfor er faren anonym
Der er nedlagt navneforbud mod den unge pige i sagen, så man må ikke videregive oplysninger, der kan afsløre hendes identitet. Derfor er hendes far også anonym i denne artikel. Hans identitet er redaktionen bekendt.