Mor til 12-årig dreng: Præsten ville spille et ”bøsse-drikke-spil” med min søn

I dag har moren til en 12-årig dreng vidnet i Tømmerup-sagen. Drengen er angiveligt blevet krænket af den tiltalte præst.

Tema: Præst fra Tømmerup misbrugte børn i ti år
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En dag i april 2016 kom en 12-årig dreng hjem til sine forældre sammen med en kammerat.

Her fortalte de drengens forældre, at de troede, at den lokale præst i byen Tømmerup var pædofil.

Vennen fortalte blandt andet, at han havde fået beskeder på Snapchat fra profiler med navnene ”sexysasha” og ”nathaliesheep”, hvor der stod, at han kunne tjene 1.000 kroner, hvis han ville mødes med en person i Roskilde. Beskederne kom angiveligt fra den 47-årige tidligere præst, der nu er anklaget for at have krænket 12 børn og unge seksuelt. 

Det har moren til den 12-årige dreng i dag forklaret i Retten i Holbæk. Hun fortalte også, at hendes søn beskrev flere seksuelle krænkelser, som præsten havde begået mod ham.

- Han fortalte, at præsten havde givet ham et handjob og taget på ham. Han ville også spille et spil, som min søn kaldte et ”bøsse-drikke-spil. Han valgte at drikke, fordi han ikke havde lyst til at røre ved præsten, forklarede drengens mor i retten.

Blev truet af andre i byen

Drengen fortalte også sine forældre, at præsten havde givet ham en mobiltelefon, så de kunne sende beskeder og billeder til hinanden. Her havde drengen angiveligt fået en SMS af seksuel karakter, hvor præsten kaldte drengen for ”skat”.

- Det er ikke rare ting, han fortalte, og jeg blev meget ked af det. Min søn er meget beskyttende overfor præsten, for han mener jo, at han er hans ven, forklarede moren.

Efter drengen åbnede op for sine forældre, ringede de først til ”et par livliner”, hvorefter de kontaktede politiet. Men det gav angiveligt problemer i den lille by Tømmerup. Ifølge moren blev familien ringet op og truet, da det kom frem, at de havde politianmeldt præsten. 

- De sagde, at det kunne præsten aldrig finde på. Der var også unge mennesker, der råbte efter min søn, at ”det er dig, der er blevet bollet af præsten”.

Forældre var tryg ved præsten

Den 12-årige dreng begyndte at komme hjemme ved præsten, fordi han havde det svært i skolen. Hos præsten fandt han et frirum, fordi præsten var god at tale med, forklarede moren i retten. Drengen tog også på flere ture til København med præsten, og her sendte præsten tit billeder hjem til forældrene, for eksempel af Rundetårn.

- Jeg var tryg ved, at min søn kom ved præsten, selvom han kun var 12 år. Han er jo præst, og vi kendte ham i forvejen, for han har døbt vores børn, fortalte moren.

Da flere i Tømmerup vendte sig mod familien, blev drengen endnu mere ked af det og fortalte sine forældre flere ting, som præsten angiveligt havde udsat ham for.

- Præsten tilbød ham 500 kroner for et handjob og 1.000 kroner for et samleje, fortalte moren, at drengen havde fortalt. 

- Jeg spurgte ham, hvorfor han sagde ja til de seksuelle ydelser. Han sagde, at det var fordi, præsten fik ham til at føle sig speciel. Han ville gerne sige fra, men det var svært, fordi han var gode venner med præsten.

Har mistet sin barndom

Præsten sad i retten og lyttede til morens forklaring, mens han flere gange rystede på hovedet. Moren kunne ikke holde tårerne tilbage.

- Efterfølgende har min søn taget mange stoffer og røget hash. Han stak af hjemmefra, og vi følte ikke, vi kunne nå ind til ham, fortalte hun.

Drengen bor ikke længere hjemme hos sin familie, fordi han er røget ud i et misbrug.

- Han har bedt mig sige, at han føler, han har mistet sin familie. Han har mistet den sidste del af sin barndom, og han har mistet sin tillid til andre mennesker.

Senere i dag skal også drengens far afgive forklaring, og der vil blive vist en tre en halv time lang videoafhøring af den krænkede dreng.

Videoafhøringen foregår for lukkede døre.