Til kamp for nye skilte på motortrafikvej

Folketingsmedlem Jacob Jensen (V) kæmper for at få opført skilte af seværdigheder på rute 21. Men han møder modstand fra både ministeren og Vejdirektoratet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rute 21 mellem Tuse og Vig bør udstyres med skilte, der viser seværdigheder i lokalområdet. Det mener folketingspolitiker Jacob Jensen (V), der er gået til kamp for de brune skilte.

- Det er vigtigt, at man i dele af landet, hvor man ikke har en motorvej, også har mulighed for at reklamere for de forskellige turistattraktioner. Det vil især være vigtigt i Odsherred, hvor man lever af turismen, siger Jacob Jensen (V) til TV ØST.

Ministeren afviser

Det er attraktioner som Sommerland Sjælland, Geopark Odsherred og Dragsholm Slot, der kunne have fået skiltning ved nærmeste afkørsel på Odsherredvej, hvis reglerne blev lempet. Men indtil videre er det kun muligt at få opsat seværdighedsskiltene på motorveje.

I et forsøg på at få de brune skilte til Odsherred, har Jacob Jensen (V) spurgt transportminister Ole Birk Olesen (LA), om det vil være muligt at lave en forsøgsordning på rute 21 eller give en dispensation. Men det afviser ministeren. 

- Efter min opfattelse giver det god mening at fastholde de nuværende regler og indhøste erfaringer hermed. På nuværende tidspunkt er der derfor ikke planer om at give dispensation eller etablere en forsøgsordning med brune turistoplysningstavler på den omtalte motortrafikvej på rute 21, skriver Ole Birk Olesen i sit svar.

Vil gå ud over trafiksikkerheden

Ministerens afvisning bakkes op af Vejdirektoratet, der mener, at de brune skilte vil gøre trafikanterne uopmærksomme på den øvrige trafik og dermed påvirke trafiksikkerheden på vejstrækningen. Men den vurdering undrer Jacob Jensen (V).

- Rute 21 har allerede en særstatus, fordi hastighedsgrænsen er blevet hævet til 100 km/t, når trafiksikkerheden er god nok til at hæve hastigheden, så mener jeg, det er et noget søgt argument, at sikkerheden ikke er god nok til de her få turistskilte, siger han.

Spørgsmålet om de brune trafikskilte har været oppe og vende flere gange. Tidligere på året forsøgte socialdemokraten Kaare Dybvad at få reglerne ændret. 

Trods afvisningen fra ministeren vil Jacob Jensen fortsætte kampen for de brune skilte. Han har nu bedt Vestres transportordfører om at tage sagen op med ministeren endnu en gang, ligesom han selv vil tage det op i Venstres folketingsgruppe.

- Hvis man tager et nej for et nej i politik, så kommer man ikke langt, så derfor synes jeg, det er fint, hvis vi er flere, der tager den her sag op. En ting er, hvad ministeren siger, men det er trods alt et flertal i folketinget, der bestemmer, fastslår han.