Lovforslag: Hastighedsgrænsen skal hæves på motortrafikvejen

Et lovforslag, der er tæt på vedtagelse, betyder, at hastighedsgrænsen på motortrafikvejen mellem Holbæk og Vig hæves til 100 kilometer i timen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen er fremkommet med et lovforslag, der skal hæve hastighedsgrænsen på de danske motortrafikveje op til 100 kilometer i timen. 

Det ventes vedtaget i Folketinget i begyndelsen af maj med et bredt flertal bestående af blå blok, Socialdemokraterne, de Radikale og SF. Alternativet og Enhedslisten er imod forslaget.

Det skriver TV2.dk.

- Regeringen ønsker med forslaget at styrke fremkommeligheden på vejene, sagde transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) til TV2.dk, da lovforslaget blev førstebehandlet i Folketinget i marts.

Eneste vej, der lever op til kravene

Forslaget møder kritik hos blandt andet Alternativet, der ikke ser et behov for de øgede fartgrænser på de få strækninger, der faktisk lever op til kravene.

Det er nemlig kun på tre-, fire- eller sekssporede motortrafikveje, hvor der også er sikkerhedsforanstaltninger som nødspor, autoværn og midterrabat, at regeringen forestiller sig, det vil være muligt at sætte fartgrænsen op.

Ifølge Andreas Steenberg, transportordfører for de Radikale, er der faktisk kun én vej, der lever op til kravene. Og det er motortrafikvejen mellem Holbæk og Vig.

Dermed kan borgere i Odsherred/Holbæk området, og folk der skal med færgen fra Sjællands Odde, se frem til en kortere rejsetid, hvis partierne bliver enige om en vedtagelse.