Nej til brune turistskilte mellem Holbæk og Vig

Motortrafikvejen mellem Tuse og Vig får ingen brune turistskilte. Det skriver transportministeren til folketingspolitikeren, Kaare Dybvad (S).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er udelukkende ved motorvejsafkørsler, de brune turistskilte må stå.

Det slår transportministeren fast, efter folketingspolitikeren Kaare Dybvad (S) fra Holbæk-området har stillet spørgsmålstegn ved, om ikke store velkendte turistattraktioner, der ikke ligger ved en motorvej, i stedet må få mulighed for at skilte ved motortrafikveje.

quote På nuværende tidspunkt er der ikke planer om at udvide ordningen til også at omfatte motortrafikveje

Ole Birk Olesen (LA), transportminister

Det skriver sn.dk.

- Den omtalte motortrafikvej er ganske vist anlagt som en 2 plus 1 vej med autoværn i midterrabatten og frakørsler, men det er ikke egentlige motorvejsfrakørsler. Der ses derfor ikke en sammenligning med egentlige motorveje, bl.a. fordi motorvejens tværprofil og vognbanebredder er langt bredere og med noget større sikkerhedsmargin til trafikanter, der skal foretage overhaling, tilpasning af hastigheden og nedbremsning ved frakørsel fra motorvejen, forklarer transportministeren i et svar på Kaare Dybvads spørgsmål.

Svaret lyder fortsat: 

- På nuværende tidspunkt er der ikke planer om at udvide ordningen til også at omfatte motortrafikveje, skriver transportminister, Ole Birk Olesen (LA), til Kaare Dybvad (S), der selv er fra Holbækområdet. Det oplyser sn.dk.

Giver ingen mening

Det er attraktioner som Sommerland Sjælland og Geopark Odsherred, der kunne have fået skiltning ved nærmeste afkørsel på Odsherredvej, hvis reglerne blev lempet.

Men da det er en motortrafikvej, er der ingen nærmere udsigter til, at det bliver en realitet. Det er på trods af, at Odsherredvej har en afkørsel modsat mange andre motortrafikveje.

Men afslaget fra transportministeren giver ingen mening, hvis man spørger Kaare Dybvad (S), som bad transportminister, Ole Birk Olesen (LA), følge op på spørgsmålet.

- Det virker som om transportministerens forklaringer er skiftende. Han argumenterer for, at der ikke er plads på motortrafikvejen, og at det ikke er sikkert for bilisterne. Det giver ingen mening, siger Kaare Dybvad (S) til TV ØST. 

- Jeg tror desværre ikke, at der sker mere i sagen lige nu, men jeg vil sætte mig mere ind i tingene og fortsætte med at skubbe på, fortsætter folketingspolitikeren. 

Længere mellem de brune skilte og turistattraktionen

Reglerne blev eller lempet i starten af året, hvor den maksimale afstand fra de brune turistskilte og til attraktionen blev øget. Det skrev vi om på TV ØST i januar.

quote Det er da mærkeligt, at en stor landskendt attraktion, som Dragsholm Slot, som har en Michelin-stjerne ikke kan få lov at reklamere

Kaare Dybvad (S), folketingspolitiker

Førhen var 15 kilometer den maksimale afstand, der måtte være mellem turistattraktionen og turistskiltet. Det var til glæde for blandt andet Gavnø Slot i Næstved, som ligger 19 kilometer fra den nærmeste motorvejsafkørsel.

- Fordi vi ikke må skilte, er vi meget afhængige af, at folk ved, at der er noget, der hedder Gavnø Slot, siger Helle Reetdz-Thott, baronesse på Gavnø Slot og tilføjer:

- Gavnø-fonden er et kulturhistorisk stykke Danmarkshistorie, der ikke modtager noget tilskud, så vi er meget afhængige af entréindtægterne. Hvis man skal blive ved at løfte den opgave at vise det her kulturhistorie frem for offentligheden, som giver en del slid på ejendommen, så er vi afhængige af flere besøgende, forklarer Helle Reedtz-Thott til TV ØST.

Dog er der andre i Odsherredområdet udover Sommerland Sjælland og Geopark, som stadig er i klemme. Det drejer sig for eksempel om Dragsholm Slot. 

- Det er da mærkeligt, at en stor landskendt attraktion, som Dragsholm Slot, som har en Michelin-stjerne ikke kan få lov at reklamere, siger Kaare Dybvad (S).