Stor opbakning til fakkeltog efter tragisk dødsulykke: - Vi skal passe på hinanden

Det er meningsløst, at man skal tage liv på den her måde, lyder det til et fakkeltog i Asnæs, efter en kvinde mistede livet i en trafikulykke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere hundrede personer mødte fredag aften op foran det lokale butikscenter i Asnæs i Odsherred Kommune med hver sin fakkel for at gå knap halvanden kilometer ud af byen i sydlig retning til adressen Rødhøj 62.

Her skulle de holde et minuts stilhed.   

Årsagen til fakkeltoget skyldtes en tragisk dødsulykke sidste fredag. 

quote Jeg håber, at de kære høje herrer i Odsherred Kommune får sat en stopper for det her

Ann Christensen, beboer på Rødhøj, Asnæs

Her mistede en 28-årig kvinde livet, da en 23-årig mand i forbindelse med en overhaling kort før en bakke 
kørte direkte ind i den modkørende bil. I bilen sad der foruden kvinden også en 30-årig mand og deres et år gamle dreng, som begge overlevede sammenstøddet, men fik svære kvæstelser. 

Dødsulykken fik efterfølgende René Arndt Liu Bång fra Grevinge til at føde ideen om et fakkeltog, som både skulle mindes den dræbte kvinde og samtidig sætte fokus på den ifølge ham alt for høje hastighed, som der bliver kørt med på de danske motor- og landeveje. 

- Vi skal passe på hinanden

Og bedømt på antallet af de fremmødte er mange enige med René Arndt Liu Bång i, at det er et nødvendigt fokus.  

- Det er helt vildt. Da jeg blev interviewet tidligere i dag (fredag, red.), sagde jeg, at jeg håbede, der kom 50. Der er så kommet lidt mere, det er vildt, siger han.

En af de mange, der var mødt frem og stod med en fakkel i den ene hånd, var Bettina Dyrekær fra landsbyen Gundestrup, 10 minutters kørsel fra Asnæs. Hun oplever, at det, hun kalder vanvidskørsel, er blevet værre med årene.

- Jeg er her for at give min støtte til Renés gode initiativ imod den her vanvidskørsel, som vi oplever på vejene, som nu desværre på tragisk vis har kostet et menneskeliv. 

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Dorthe Olsgaard - TV2 ØST

- Vi vil gerne sende et signal om, at vi skal passe på hinanden, for det er meningsløst, at man skal tage liv på den her måde, siger hun.

En anden fremmødt var Ann Christensen. Hun bor på Rødhøj og vil med sin deltagelse appellere til lokalpolitikerne.

- Jeg håber, at de kære høje herrer i Odsherred Kommune får sat en stopper for det her. For de (bilisterne, red.) kører som død og helvede på Rødhøj, og det er ikke kun fredag og lørdag. Den er også gal fra 16 til 17.30 i hverdagen, siger hun. 

Mand er sigtet for flere forhold

quote Det er meningsløst, at man skal tage liv på den her måde

Bettina Dyrekær, Gundestrup

Føreren af den overhalende bil flygtede efterfølgende fra uheldet og blev anholdt senere på aftenen på Holbæk Sygehus. 

Han er varetægtsfængslet til den 10. marts og sigtet for uagtsomt manddrab, spirituskørsel, overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om overhaling samt flugt fra et færdselsuheld, hvor nogen var kommet slemt til skade.