Efter tragisk dødsulykke i Asnæs - mand arrangerer fakkeltog og vil have debat om fart

Fakkeltog skal mindes den dræbte kvinde og sparke en debat igang om den generelle fart og kørsel i trafikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bliver kørt alt for stærkt på de danske veje, og det er nødvendigt at sætte fokus på hastigheden og få en debat igang.

Det mener René Arndt Liu Bång fra Grevinge i Odsherred Kommune, der står bag et fakkeltog i Asnæs på baggrund af en tragisk færdelsulykke i fredags.  

Her mistede en 28-årig kvinde livet, da en 23-årig mand i forbindelse med en overhaling kort før en bakke kørte direkte ind i den modkørende bil, hvor der foruden kvinden også sad en 30-årig mand og deres et år gamle dreng, som overlevede sammenstøddet.  

quote Jeg håber, at det her vil få en debat igang om fart, for folk kører sgu stærkt

René Arndt Liu Bång, Grevinge, initiativtager til fakkeltog

René Arndt Liu Bång er ikke i familie med nogen af de involverede og har aldrig selv været i et trafikuheld, men på hans køreture rundt omkring, eksempelvis på motorvejen ind til København og på mange landeveje, oplever han, hvor stærkt og uhensigtsmæssigt der bliver kørt.

Og ulykken fredag aften var den, der gjorde, at han nu måtte reagere.

- Jeg stod og snakkede med min mor, da udrykningen kom kørende. Jeg tænkte: Hvad fanden sker der? Det var helt vildt, hvad der kom af udrykning, siger han.  

Der er behov for snak

Fakkeltoget foregår fredag og begynder efter planen ved Asnæs Centret omkring klokken 18.30 og slutter ved ulykkesstedet Rødhøj 62, hvor der vil blive afholdt et minuts stilhed. 

- Jeg håber, at det her vil få en debat igang om fart, for folk kører sgu stærkt, selv på landevejene, 
og der er ingen debat om fart, siger René Arndt Liu Bång.

Dagen efter uheldet gik han på Facebook og skrev om sin idé om fakkeltoget i en gruppe om Asnæs. Reaktionen har været enorm, det er strømmet ind med svar fra borgere, der både vil deltage og bakker op om at få en debat i gang om farten i trafikken.

- Det siger mig, at der er behov for den snak, og at der kommer fokus på det her, siger René Arndt Liu Bång. 

Mand er sigtet for flere forhold

Føreren af den overhalende bil flygtede efterfølgende fra uheldet og blev anholdt senere på aftenen på Holbæk Sygehus. 

Han er varetægtsfængslet til den 10. marts og sigtet for uagtsomt manddrab, spirituskørsel, overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om overhaling samt flugt fra et færdselsuheld, hvor nogen var kommet slemt til skade.