Ny HHX-uddannelse skal være startskud til campus i Odsherred

Når HHX i Asnæs for første gang slår dørene op efter sommerferien, er det med håbet om at skabe et helt nyt campus til glæde for Odsherred Kommunes unge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når klokken ringer ind til første time efter sommerferien, bliver det ikke kun med nye elever, men også med en helt ny ungdomsuddannelse i Odsherred Kommune. HHX slår for første gang dørene op i Asnæs i Odsherred Kommune i det nye skoleår.

Det er til stor glæde for Mathilde Syndberg, der starter i den nye HHX-klasse, når hun snart er færdig med 10. klasse.

- Det er jeg glad for. Det betyder, at jeg ikke skal til at tage den anden vej, så jeg kan være, hvor jeg er vant til at være, siger Mathilde Syndberg.

quote Vi glæder os mindst ligeså meget som eleverne til, at der kommer en ny uddannelse på skolen

Niels-Peter Babalola Andersson, rektor, Odsherred Gymnasium

Klassekammeraten Frederik Benjaminsen starter ligeledes i den kommende HHX-klasse, og han deler glæden for den nye uddannelse.

- Jeg ved, at rigtig mange af mine venner godt vil have en HHX-uddannelse, så jeg tænker helt sikkert, at det bliver et hit at få uddannelsen tættere på, siger Frederik Benjaminsen.

Læs også
Rekordmange har sendt kvote 2-ansøgninger afsted i år
Læs også
Rekordmange har sendt kvote 2-ansøgninger afsted i år

Det er EUC Nordvestsjælland, der står for uddannelsen, men klasselokalet bliver på Odsherreds Gymnasium i Asnæs, og det er ikke kun eleverne, der er glade for den nye uddannelse. Det samme er rektor for Odsherred Gymnasium, Niels-Peter Babalola Andersson.

- Vi glæder os mindst ligeså meget som eleverne til, at der kommer en ny uddannelse på skolen, siger Niels-Peter Babalola Andersson.

Håb om et samlet campus

Rektorerne på EUC Nordvestsjælland og Odsherred Gymnasium håber, at den nye uddannelse bliver det første skridt til et langt større samarbejde. Det er nemlig planen at flytte EUC Nordvestsjællands 12 EUX-uddannelser og 23 forskellige erhvervsuddannelser, såsom tømrer, smed og kok fra Fårevejle til Odsherred Gymnasiums matrikel i Asnæs. Alt sammen med håbet om at lave et samlet område med uddannelser til unge under navnet Campus Odsherred.

- Det giver mulighed for synergi på lærersiden, det giver eleverne en uddannelse lokalt, og det giver et studiemiljø, hvor flere unge kommer til at gå sammen, siger direktør i EUC Nordvestsjælland, Steffen Lund.

Artiklen fortsætter under billedet.

Direktør i EUC Nordvestsjælland, Steffen Lund, håber den nye HHX-uddannelse vil samle kommunens unge mere.
Direktør i EUC Nordvestsjælland, Steffen Lund, håber den nye HHX-uddannelse vil samle kommunens unge mere. Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Ifølge Steffen Lund er der en helt særlig grund til at gøre uddannelsesmiljøet ekstra attraktivt i Odsherred Kommune.

- Der bliver færre unge i Odsherred Kommune over de næste fem til 10 år. Ved at samle de unge skaber vi et stærkt uddannelsesmiljø. Vi tænker, det vil understøtte den lokale udvikling, men vi håber også, at det vil komme til at understøtte fritidslivet, og på den måde samle de unge i kommunen omkring campus, siger Steffen Lund.

Læs også
Gymnasierne i Region Sjælland har fremgang - flere søger ind
Læs også
Gymnasierne i Region Sjælland har fremgang - flere søger ind

Rektor på Odsherred Gymnasium, Niels-Peter Babalola Andersson, stemmer i:

- Så laver vi et spændende miljø, hvor der er rigtig mange forskellige aktiviteter, der kan foregå, og det, tror vi, tiltaler de unge.

Odsherred Kommune bakker op om planerne

Foreløbig ligger projektet nogle år ud i fremtiden, for først skal planerne om for eksempel nye lokaler til værksteder og lignende godkendes af undervisningsministeren, men lokalt i Odsherred Kommune håber de også på et campus i fremtiden. På Odsherred Kommunes Facebook-side, står der:

- Samtlige partier i Odsherred Byråd bakker op om planerne for at skabe et stærkt ungdomsuddannelsesudbud i Odsherred, som indeholder udbud af både gymnasiale og erhvervsfaglige uddannelser – og skaber et attraktivt studie- og ungdomsmiljø.

Foreløbig begynder det nye samarbejde med en enkelt HHX-klasse, og det ser Frederik Benjaminsen frem til.

- Jeg glæder mig mest til at møde min nye klasse og have de nye fag.