Rekordmange har sendt kvote 2-ansøgninger afsted i år

Mandag klokken 12.00 udløb fristen for at søge videregående uddannelser på kvote 2.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var i dag sidste chance for at få detaljerne på plads i dette års kvote 2 ansøgninger. Efter klokken 12.00 lukkede muligheden nemlig for at sende ansøgninger til de videregående uddannelser via kvote 2.

Ekstra spændende i år

Hos Professionsskolen Absalon er det svært at forudse, hvor mange kvote 2 ansøgninger de modtager i år. Især fordi coronavirussen har fyldt meget på uddannelsesinstitutionerne.

quote Spændingen er ekstra stor i år fordi alt har været så anderledes med uddannelserne på grund af corona

Camilla Wang, rektor hos Professionsskolen Absalon.

- Spændingen er ekstra stor i år fordi alt har været så anderledes med uddannelserne på grund af corona. Det bliver interessant at se, om folk venter til det bliver mere normalt, eller om de tænker, der ikke er så mange muligheder for rejse og arbejde, og derfor bruger anledningen til at søge ind på en uddannelse. Så vi er spændte på, hvilken vej det går, fortæller Camilla Wang, rektor hos Professionsskolen Absalon.

Og der er især et uddannelsesområde, Camilla Wang glæder sig til at se.

- Vi er især spændte på sundhedsuddannelserne, og hvad coronakrisen har af betydning der. Kommer det, at vi har set sygeplejersker og bioanalytikere i front gennem et helt år, til at betyde, at flere får interesse eller modsat, at folk tænker, at det er et job, de slet ikke skal uddanne sig til, siger Camilla Wang.   

Rekordmange har sendt kvote 2-ansøgninger afsted i år

Rekordmange har søgt om at blive optaget på en videregående uddannelse via kvote 2 i år. Det skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet på Twitter.

Optagelse gennem kvote 2 er for ansøgere, som ikke kan blive optaget via kvote 1, hvor man udelukkende bliver bedømt på sine karakterer fra gymnasiet.

Søger man optagelse via kvote 2, bliver man i stedet optaget efter udvælgelseskriterier, som er fastsat af det enkelte uddannelsessted.

I alt 60.718 personer har søgt ind via kvote 2, inden ansøgningsfristen udløb mandag klokken 12.00, skriver ministeriet på Twitter.