Gymnasierne i Region Sjælland har fremgang - flere søger ind

Gymnasierne har medvind - flere søger ind - med den klassiske studentereksamen som favoritten. Størst er fremgangen på HF og den erhvervsfaglige EUX.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I alt 8.847 unge har i år sendt en ansøgning til en af regionens gymnasiale uddannelser samt den erhvervsfaglige studentereksamen, EUX.

Det er en stigning på 189 unge i forhold til sidste år.

- Jeg er utroligt glad for, at så mange unge vælger en ungdomsuddannelse. Vi har stadig alt for mange unge i regionen, som aldrig når længere end Folkeskolen, og der skal altså mere til på fremtidens arbejdsmarked, siger Peter Jacobsen, formand for Regionsrådets Udvalg for Regional Udvikling i en meddelelse.

I Region Sjælland har 29 procent af de 25-årige kun folkeskolen som højst fuldførte uddannelse.

Mindre årgange i vente

Det er især den toårige HF-uddannelse, som oplever øget tilslutning, men efter at være gået tilbage sidste år har også HHX, Højere handelseksamen, og EUX i går oplevet fremgang.

Til gengæld er søgetallet til STX, studentereksamen, og HTX, Højere teknisk eksamen gået en anelse tilbage.

Ansøgere i tal

Blandt de unge er den klassiske studentereksamen fra STX den absolut mest populære gymnasiale uddannelse i Region Sjælland med samlet 4559 ansøgere.

Sidste år fik 99 procent af ansøgerne en foreløbig plads på deres første prioritet til en gymnasial ungdomsuddannelse i Region Sjælland.

Imens ungdomsårgangene i disse år er nogenlunde i samme størrelse, så vil ungdomsårgangene frem mod 2030 blive mindre. Dette gælder for hele landet, men vil særligt ramme Region Sjællands yderkommuner, hvor der vil være 20 procent færre unge end i dag.