Kommune ville give campingvogne væk - sådan gik det

Et slagtilbud om gratis campingvogne i Odsherred faldt til jorden. Nu er de kørt bort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Selvom interessen var enorm lykkedes det ikke. To udtjente campingvogne efterladt i Odsherred fik ikke en ny ejer, selvom kommunen gjorde et ihærdigt forsøg på at få dem afsat.

Det er status, efter Odsherred Kommune forsøgte at bortgive to efterladte og herreløse campingvogne fra kommunens arealer i Odsherred.

- Ideen var god, men trods alles indsats lykkedes det ikke. I fredags kørte kommunens vognmand ud og kørte vognene til ophugning, siger Lars Christiansen, der er afdelingsleder for trafikafdelingen i Odsherred Kommune.

- Upcycl før din nabo! Det er først til mølle, skrev kommunen blandt andet på Facebook i opslaget om sagen, og både regionale og landsdækkende medier fulgte med og fortalte om de efterladte campingvogne. Men lige meget hjalp det. Ingen ville have de to efterladte campingvogne.

Læs også
Forærer campingvogne væk
Læs også
Forærer campingvogne væk

- Det er rigtig ærgerligt, for det betyder, at der nu kun er skatteborgerne i Odsherred Kommune til at betale regningen for at få ophugget nogens campingvogne, og dermed kommer regningen ind i puljen med lignende regninger for affald, som nogen efterlader i naturen for selv at slippe for at betale regningen. Det kommer til at koste mindst 10.000 kroner alt i alt at slippe af med dem, siger Lars Christiansen.

Campingvognen er nu blevet ophugget.
Campingvognen er nu blevet ophugget. Foto: Odsherred Kommue

Ingen ejere

Kommunen havde før tilbuddet til borgerne været i kontakt med politiet, der havde fastslået at der ikke kunne findes en ejer - blandt andet fordi nummerplader og stelnumre var fjernet.

Samtidig var tilstanden mildest talt ikke god for de to campingvogne, hvor den ene havde fået fjernet træktøjet, mens den anden havde et stort hul i taget. De blev derfor klarificeret som affald af kommunen.

Lars Christiansen fortæller, at kommunen ofte finder affald rundt i naturen - og det er da heller ikke de første campingvogne, som kommunen må betale for at skrotte.

Læs også
Bassin bruges som losseplads: - Vi hiver 40 indkøbsvogne op om året
Læs også
Bassin bruges som losseplads: - Vi hiver 40 indkøbsvogne op om året

- Det er desværre en tilbagevendende begivenhed - ligesom for eksempel også mindre både og sofagrupper bare dumpes i naturen rundt omkring. Så er der kun grundejeren til at rydde op. Det kan være dyrt for den enkelte, og for os som kommune, der ejer meget jord, er det mange penge, som vi skal bruge på det, siger han.


Nyhedsoverblik