Forærer campingvogne væk

To efterladte campingvogne bliver nu foræret væk af Odsherred Kommune.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Kan du hente en af dem eller dem begge inden på fredag, så må du beholde dem.

Sådan lyder tilbuddet fra Lars Christiansen, der er afdelingsleder for trafikafdelingen i Odsherred Kommune, efter to efterladte campingvogne af ukendte årsager er dukket op på kommunens arealer.

quote Det er nok nogen, der vil tørre en udgift til ophugning af på kommunen

Lars Christiansen, afdelingsleder for trafikafdelingen i Odsherred Kommune

Derfor har kommunen lavet et opslag på Facebook, hvor de tilbyder folk at hente de to campingvogne.

- Upcycl før din nabo! Det er først til mølle, lyder det blandt andet i opslaget.

Mens den ene campingvogn har fået savet træktøjet af, så har den anden (på billedet) et stort hul i taget.
Mens den ene campingvogn har fået savet træktøjet af, så har den anden (på billedet) et stort hul i taget. Foto: Odsherred Kommue

- Vi kan ikke finde en ejer til vognene, og efter en dialog med politiet tilbyder vi nu borgerne muligheden for at overtage vognene, hvis de vil have dem, siger Lars Christiansen.

Selvom mange nok ville blive glade for at få en gratis campingvogn, så er der dog en hage ved disse to.

Læs også
Odsherred får særlig gave - første borgmesterkæde i kommunens historie
Læs også
Odsherred får særlig gave - første borgmesterkæde i kommunens historie

Begge campingvogne er nemlig i en stand, hvor en ejendomsmægler ville bruge ord og vendinger som håndværkertilbud, en meget kærlig hånd eller temmelig udslidt i salgsopstillingen.

- Det er noget gammelt skrammel, og vi betragter det som affald. Den ene er uden træktøj, og den anden har hul i taget. Men vi har et fromt ønske om, at de kommer væk til nogen, der måske kan bruge dem til noget, siger afdelingslederen.

Ejeren kan ikke findes

Normalt ville man tjekke nummerpladen og stelnummeret på campingvognen og få ejeren til at hente dem, eller alternativt sende en regning for en bortskaffelse til ham eller hende.

Sagen er imidlertid den, at den tidligere ejer omhyggeligt har fjernet alle spor fra de to vogne, før de er blevet efterladt på kommunens område, og derfor kan vognene ikke spores.

quote Campingvognene ligner jo noget, der er løgn

Lars Christiansen, afdelingsleder for trafikafdelingen i Odsherred Kommune

- Det er nok nogen, der vil tørre en udgift til ophugning af på kommunen eller som måske ikke ved, hvordan man slipper af med den slags ting. Det betyder, at det i hvert tilfælde nok er en udgift på en 5.000 til 6.000 kroner, som der kun er skatteborgerne til at betale, hvis nogen ikke vil have dem, siger Lars Christiansen.

Læs også
Vigtig bro satte sig fast
Læs også
Vigtig bro satte sig fast

Efter dialogen med politiet betragtes vognene som skrald på linje med mange andre sager, der hvert år smides langs vejene eller på offentlige arealer.

- Hvert år finder vi alt fra asbestplader og sofagrupper til gamle køleskabe smidt i grøften, og det koster os dyrt i tid og penge at indsamle og bortskaffe det.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er ærgerlige penge, som vi kunne have brugt på andre ting, end når folk bevidst gør sig til skovsvin og dumper ting i naturen, siger Lars Christiansen og fortæller, at alt lige fra husholdningsaffald til glasfiberbåde er fundet efterladt i naturen.

Vil spare penge

De to campingvogne står henholdsvis på Vindekilde Strandvej nær Fårevejle og Ellinge Skovvej nær Højby.

Lars Christiansen erkender blankt, at tilbuddet med at hente campingvognene da også dækker over et ønske om at spare kommunen for udgifterne til at få campingvognene hugget op.

Læs også
Bådebygger kæmper for at redde historisk skib - sejlede med æbler og jøder under krigen
Læs også
Bådebygger kæmper for at redde historisk skib - sejlede med æbler og jøder under krigen

- Det er vores ansvar at holde områderne, og campingvognene ligner jo noget, der er løgn. Der er måske nogen der tror, at det er en lille gave til fremtidens arkæologer, men det er altså bare svineri, siger Lars Christiansen og tilføjer:

- Når det sker på en privat grund, så ender grundejeren med at betale for det – og når det sker på offentlige arealer, så er det kommunen eller for eksempel Vejdirektoratet, der skal betale. Det er nogle få, der ikke kan finde ud af det, og det er de mange, der kommer til at betale for det, siger han.


Nyhedsoverblik