Nyhedsoverblik

Kommune indgår forlig i sag om kvæstet pige

Odsherred Kommune har indgået erstatningsforlig i sagen om et træ, der væltede under en storm i Nykøbing Sjælland i 2020 og endte med at kvæste fireårig pige.

Det fremgår af en dom, som TV2 ØST har fået indsigt i.

Ifølge retsbogen har pigen og hendes familie nedlagt påstand om, at Odsherred Kommune skal anerkende at være erstatningsansvarlig for de skader, som ulykken var skyld i.

Kommunen har således skullet betale i alt 95.877,09 kroner i erstatning til pigen og hendes mor, hvoraf 19.227 kroner er tilskrevet datterens mor og 76.650 kroner den fireårige pige.

Læs også
Fireårig pige ramt af træ – er uden for livsfare
Læs også
Fireårig pige ramt af træ – er uden for livsfare

Beløbene anmærkes i retsdokumentet som kompensation for svie og smerte og dækker henholdsvis 63 og 365 sygedage.

Kommunen er desuden blevet dømt til at dække de tilskadekomnes sagsomkostninger på i alt 67.430 kroner. En berammelsesafgift på 8.730 kroner er også blevet tilbagebetalt, fremgår det af retsbogen.

Hændelsen fandt sted i februar 2020 på en flisebelagt sti, der forbinder en offentlig parkeringsplads og Nykøbing Sjælland Svømmehal.

Efter ulykken blev den fireårige pige kørt til behandling på hospitalet og efterfølgende meldt i kritisk tilstand.

Ifølge øjenvidner var det væltede træ omkring otte meter højt og havde en diameter på mellem 30 og 40 centimeter. Træet skulle efter sigende have været angrebet af råd.