Fireårig pige ramt af træ – er uden for livsfare

Den lille pige, der søndag blev ramt af et træ i Nykøbing Sjælland, meldes nu uden for livsfare.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den fireårige pige, der søndag formiddag blev ramt af et væltende træ på en gangsti ved Nykøbing Sjælland er nu udenfor livsfare.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Efter ulykken blev pigen kørt til hospitalet, da hun var i kritisk tilstand, men det er ikke længere tilfældet, siger politiet.

- Meldingen fra sygehuset er, at pigen er behandlet for flere kritiske skader på kroppen, men hun er ikke længere i livsfare og lægernes foreløbige vurdering er, at hun slipper uden livsvarige mén, siger Martin Bjerregaard.

Hændelsen skete på en flisebelagt sti ved Nykøbing Sjælland Svømmehal, hvor et omkring otte meter højt træ knækkede og ramte den fireårige pige og hendes mor. Pigen blev hårdt kvæstet ved ulykken.

Ulykken skete i søndagens store blæsevejr – men træet blev ikke trukket op med rode, men knækkede rent af ved træets fod. Stammen på træet var angrebet af råd og var så blød, at der kunne presses en finger ind i stammen.

Her skete ulykken i Nykøbing Sjælland.
Her skete ulykken i Nykøbing Sjælland.

Øvrige træer kontrolleret

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at de har optaget rapport om træet og i øvrigt har underrettet grundejeren Odsherred Kommune om hændelsen og bedt dem kontrollere de øvrige træer på grunden.

- Meldingen tilbage til os var, at de øvrige træer i området er kontrolleret, og at der ikke var flere dårlige træer på grunden. Det noterer vi i vores rapport, siger Martin Bjerregaard.

Han oplyser, at rapporten ikke så meget har til formål at fastslå noget strafansvar, men at den måske kan danne baggrund i en eventuel erstatningssag.

- Vi skal selvfølgelig dokumentere, hvad der er sket. Om træet skulle have været fjernet forinden er så noget, som sagkyndige må afgøre, siger Martin Bjerregaard.