¨

Familie maler og gemmer farverige sten i ferien: - Man bliver aldrig for gammel til en skattejagt

00:58

Familien Baltzer har startet en leg i Nykøbing Sjælland.De gemmer sten, som andre skal finde. Video: Mathilde Reimer - TV2 ØST

En utraditionel leg med farverige sten er dukket op i Nykøbing Sjælland. Det er en familie fra Slagelse, der har sat gang i legen hen over sommeren.

Der bliver ikke udvekslet mange ord omkring spisebordet. Til gengæld toner en lille sur kineser med fletning i nakken frem på stenen og andre farverige motiver.

Michelle Baltzer, Sarah Baltzer, Lilya Gabriel og deres farmor sidder nemlig dybt koncentrerede og farvelægger sten.

Familien kommer fra Slagelse, men er på sommerferie hos farmoren i Nykøbing Sjælland. Og her maler de stenene, fordi de skal bruges til en ny leg i byen.

- Vi er i gang med at male på sten, som vi lægger ud i byen senere, så der er andre, der kan få glæde af dem, siger Sarah Baltzer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her kan man se den sure kineser med en fletning i nakken. Foto: Mathilde Reimer - TV2 ØST

Skattejagt i byen

Legen hedder Rockhunting. Her bliver stenene brugt til en form for skattejagt i lokalområdet.

- Mange fanger pokémons, nogle er på Geocaching (en sport, hvor man finder skatte i naturen med hjælp af GPS-modtager, red.), som også er et gammelt fænomen. Det her er lidt en blanding. Og man bliver aldrig for gammel til en skattejagt, siger Michelle Baltzer.

Og det er et godt bud på en sommerferieaktivitet, der ikke koster noget.

- Så hvis man ikke lige har råd til at komme på ferie, er det også en god leg, man kan lave i sommerferien, siger Sarah Baltzer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Rundt om spisebordet sidder alle koncentrerede, mens de maler og farvægger de mange forskellige sten. Foto: Mathilde Reimer - TV2 ØST

Starter legen på Facebook

På bordet i stuen ligger der rigtig mange, farvede sten blandt forskellige tusser i alle regnbuens farver.

Men stenene skal ikke blive liggende der.

Familien tager nemlig ud i byen og gemmer dem på forskellige steder.

- Nu skal vi ud og gemme stenene. Så jeg skriver inde i Facebookgruppen, at legen går i gang nu. Også må vi se om, der er nogle der er friske, siger Michelle Balzer.

Det hele foregår i en lokal Facebookgruppe. Efter pigerne har placeret en sten på en Røde Kors tøjcontainer, så tager Michelle Baltzer et billede af den.

Så lægger hun billedet op i gruppen. Så skal folk gætte, hvor i byen stenene gemmer sig.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her er nogle af familiens farverige sten. Foto: Mathilde Reimer - TV2 ØST

Idéen blev Michelle Baltzer inspireret af sidste år.

Men fordi legen på kort tid har fået stor opmærksomhed hjemme i Slagelse, hvor de bor, var det Michelle Baltzers ønske at udbrede kendskabet til Rockhunting med borgerne i Nykøbing Sjælland.

- Lokale her i Nykøbing er selv begyndt at male, lægge ud og gemme dem. Og de har en fest med det. Så det bliver man glad i låget af, siger Michelle Baltzer.

Legen slutter ikke endnu

Hvis man finder en sten, bestemmer man selv, om man vil drive legen videre. Og på turen rundt i byen spotter pigerne allerede en pige på cykel, som har cykelkurven fyldt med deres sten.

- Det er sjovt at se, hvad de skriver tilbage, om de gemmer dem eller beholder dem, siger Lilya Gabriel.

Når Michelle Baltzer og pigerne vender hjem til Slagelse efter en veloverstået sommerferie, så slutter legen ikke endnu.

De lokale har nemlig taget legen til sig i Nykøbing Sjælland.

- De kører jo bare legen videre. S går vi hjem og så kan vi kigge inde på Facebookgruppen og se, om der er nogen, der har fundet dem, vi lige har lagt ud, siger Lilya Gabriel.

- Og vi kan male flere sten, tiløjer Sarah Baltzer hurtigt.

- Ja, gå hjem og male flere sten, svarer Lilya Gabriel.

Man kan selv følge med i legen Rockhunting i Slagelse her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App