Drop Pokémon Go - og tag på rockhunting i Sorø

I Sorø er små malede sten begyndt at dukke op i bybilledet. Man ved aldrig hvor, men de skaber glæde, og det er præcis det, som er meningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Han har smidt strømper og sko, balancerer ud i det lille springvand og placerer en lille malet sten på statuen, som står i midten af springvandet. Han træder lidt tilbage og tager et billede med sin telefon.

Et par meter derfra står hans kæreste, Natasja, og smiler.

- David synes ikke, det skal være for let for folk at finde stenene, siger hun.

Stenjagt i Sorøs gader

David Bartholomæus Nielsen og Natasja Maj Rasmussen bor i Sorø og har sat en leg i gang, mange af byens borgere har taget til sig. De maler små sten og placerer dem rundt omkring i byen, hvorefter de tager billeder af stenene, som de lægger op på en Facebookside. Så er det ellers op til dem, der vil lege med, at finde stenene ud fra billederne.

Artiklen fortsætter under billederne...

David Bartholomæus Nielsen og Natasja Maj Rasmussen
David Bartholomæus Nielsen og Natasja Maj Rasmussen
Foto: Peter Kryger - TV ØST

 

En af de malede sten.
En af de malede sten.
Foto: Peter Kryger

Flere hundrede følgere

Indtil videre er flere hundrede tilmeldt Facebookgruppen, og rigtig mange sender hjerter, smileyer og søde beskeder til kæresteparret, som har navngivet deres leg Rockhunting.

- Folk er simpelthen så søde. For eksempel skrev én, at det er godt, vi er flyttet til byen. Og en anden skrev, at deres børn synes, det er sjovere end Pokemon Go, fordi de får noget med hjem. Det er da det bedste kompliment, man kan få, siger Natasja og smiler.

quote David synes ikke, det skal være for let for folk.

Natasja Maj Rasmussen

Ind til videre har legen stået på en måneds tid, og det er blevet til knap 100 sten.

- Folk må selvom, om de beholder stenene eller blot tager et billede af dem og lægger op på vores Facebookside, fortæller David Bartholomæus Nielsen.

Håber på job

Det unge kærestepar gør det for sjov og for at glæde andre, men også for at vise hvad de kan. Begge blev nemlig uddannet til pædagogiske assistenter for to år siden, men har haft svært ved at finde fast arbejde.

- Vi har jo startet en aktivitet, og det kræver det, at man kan, hvis man vil arbejde i en børnehave. Og her har vi jo faktisk gjort det for en hel by, siger Natasja.

Artiklen fortsætter under billedet...

En af stenene i gadebilledet.
En af stenene i gadebilledet.
Foto: Peter Kryger

Samtidig viser de med deres leg deres kreative side frem. De elsker nemlig at male, og de små sten er nærmest små kunstværker i sig selv.

Vil du med på Rockhunting i Sorø, kan du læse mere her.

Stenene placeres sjove steder i Sorø.
Stenene placeres sjove steder i Sorø.
Foto: Peter Kryger - TV ØST
Endnu et lille kunstværk.
Endnu et lille kunstværk.
Foto: Peter Kryger - TV ØST