¨

SSP-konsulent maner til besindighed: - De unge er langt bedre end deres rygte

Unge mennesker kan ifølge Bjørn Mazur Andersen trygt gå i byen trods hændelsen natten til torsdag.

SSP-konsulenten i Næstved Kommune siger, at unge trygt kan gå i byen i Næstved, efter to drenge blev indlagt med forgiftning efter en bytur.

Natten til torsdag blev to drenge indlagt med forgiftning, som de fik efter en bytur til en 16+ fest på Crazy Daisy i Næstved.

Drengene blev dårlige efter at have indtaget drinks, hvor der formodentlig var puttet stoffer i. Den ene blev hentet af sine forældre og fik efterfølgende respirationsstop, mens den anden blev fundet på gaden og hentet af en ambulance.

Men ifølge SSP-konsulent i Næstved Kommune, Bjørn Mazur Andersen, skal unge ikke være bange for at gå i byen i Næstved.

- Nøgternt set skal vi huske på, at hver weekend, fredag og lørdag, kommer der hundreder, måske tusinde unge i byen. De fleste af dem har fået noget alkohol, måske også enkelte på stoffer, og det er forsvindende lidt, vi ser af den slags meget tragiske hændelser, som der har foregået i den her uge, siger han.

De unge er bedre end deres rygte

Unge mennesker kan ifølge Bjørn Mazur Andersen trygt gå i byen trods hændelsen natten til torsdag.

- Vores erfaring er, at de faktisk er langt bedre end deres rygte de unge, siger Bjørn Mazur Andersen.

- Følges de ad ud, og det gør de oftest i grupper, så er det også aftalt, at de kommer hjem i grupper. Nogle har tilmed også aftalt, at en af dem er mere ædru end de andre, og sørger lidt for omsorgen i gruppen. Og så selvfølgelig den her regel, at lad nu vær med at gå fra drinken. Er man gået fra den, så må man lade den stå. Så ser vi faktisk, at der ingenting sker. Og mange af dem har også gode aftaler med deres forældre om at blive afhentet heroppe ved nattetid.

Artiklen fortsætter under indslaget.

05:18

Efterforskningen er i fuld gang efter to drenge blev forgiftet med et ukendt stof i Næstveds natteliv i går. Men der er ikke noget gennembrud endnu. En af de to drenges mor fortæller om en meget chokerende oplevelse.

Luk video

Drengene er uden for livsfare

Politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, fortæller, at de i løbet af dagen har afhørt de to drenge og en række andre personer, som var til stede til festen.

Samtidig har de set overvågningsmateriale igennem, men det har endnu ikke bragt noget med sig.

- Det er en proces, der kommer til at tage længere tid, så der er ikke noget nyt der, siger Kim Kliver.

De to drenge er begge uden for livsfare.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App