¨

Unge i Næstved om forgiftede teenagere: - Det kommer ikke bag på mig, at det er sket

De unge borgere i Næstved synes, det er uhyggeligt, at to drenge natten til torsdag angiveligt blev forgiftet.

- Vi hentede ham med det samme, og her blev vi hurtigt klar over, at der ikke kun var tale om for meget alkohol. Han har fået stoffer i sin drink, og det medførte, at han fik respirationsstop 3-4 gange, inden ambulancen nåede frem. Jeg har givet hjertemassage, og han er nu uden for livsfare.

Sådan skriver moderen til en 17-årig dreng på Facebook. For hvad der skulle have været en festlig begivenhed, endte som et mareridt. Natten til torsdag blev to drenge på 16 og 17 år akut dårlige, efter at have drukket drinks, da de var i byen på Crazy Daisy i Næstved.

Den ene dreng blev hentet af sine forældre, mens den anden blev fundet på gaden og hentet af en ambulance.

Det burde ikke være sådan, når man tager i byen for at hygge sig, at der så skal ske sådan noget

Emilie Jørgensen, 18 år, Næstved

Og episoden kommer ikke bag på 21-årige Sigrid Pedersen fra Næstved.

- Jeg synes, det er lidt uhyggeligt, at sådan nogle ting kan ske, men alligevel har jeg også fornemmet, at det er noget, der ligger og lurer på en eller anden måde. Så det kommer ikke bag på mig, at det er sket. Men det er på en måde utrygt, at det er muligt, siger hun.

Tager sine forholdsregler

Sigrid Pedersen har lært at tage sine forholdsregler, når hun går i byen.

- Jeg er ikke selv den, der drikker allermest, når jeg er byen. Men jeg holder alligevel øje med min drink, så jeg sørger for, at der ikke sker noget med den. Hvis jeg opdager, at der er andre, der tager noget fra et bord, så fortæller jeg dem også, at det er en dum idé. Så det er noget, der er i min bevidsthed, når jeg er i byen, siger hun.

Også 18-årige Emilie Jørgensen fra Næstved er berørt af hændelsen.

- Jeg synes, det er lidt uhyggeligt. Især at det er her i Næstved by, hvor man selv går i byen, at det kan ske sådan noget. Det burde ikke være sådan, når man tager i byen for at hygge sig, at der så skal ske sådan noget.

Er du utryg?

- Nej, ikke rigtigt. Jeg har altid lært, at jeg skal købe mine drinks selv og have styr på, hvor de er, og ikke gå fra dem.

Artiklen fortsætter under billedet.

Natten til torsdag blev to drenge på 16 og 17 år dårlige efter at have indtaget drinks, mens de var i byen i Næstved på Crazy Daisy i Grønnegade.

Uden for livsfare

Spørger man 18-årige Oliver Borelli fra Næstved, så er han ikke bange for at gå i byen i Næstved, efter de to drenge blev akut dårlige natten til torsdag.

- Jeg ved godt, det sker, men jeg har ikke oplevet det selv. Jeg er faktisk ikke så rystet over det, for jeg ved godt, det sker nogle gange, men jeg føler, det er meget få tilfælde, siger han.

Heller ikke 23-årige Peter Saabye fra Næstved er utryg ved at gå i byen efter episoden.

- Jeg kender mange mennesker, der går i byen og arbejder i byen, jeg kan godt lide bylivet i Næstved. Der er slet ikke nogen problemer efter min mening, kun små ting.

De to drenge blev indlagt på Sygehuset i Slagelse, men er nu begge uden for livsfare. Ifølge politiet kan de takke deres venner for, at de reagerede prompte.

00:56

To drenge er natten til torsdag blevet indlagt efter at have indtaget farlige stoffer i Næstveds natteliv. Politiet arbejder ud fra en teori om at drengene ikke har vidst, at de blev forgiftet. Hør en del af interviewet med politiinspektør Kim Kliver her.

Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App