¨

Mor måtte genoplive sin forgiftede søn: - Jeg tænkte, at jeg havde mistet ham

Maj-Britt Røhmer Olsen måtte give sin 17-årige søn livreddende hjælp, efter han blev forgiftet.

- Jeg tænkte, at jeg havde mistet ham, så der var alt at vinde og intet at tabe.

Sådan fortæller Maj-Britt Røhmer Olsen, der er mor til 17-årige Marco. Natten til torsdag indtog han en drink til en fest på Crazy Daisy i Næstved, hvor der angiveligt var kommet stoffer i.

Det var Marcos ven, der ringede Maj-Britt Røhmer Olsen op, fordi Marco var blevet meget dårlig.

- Han er slet ikke sig selv. Han kan ikke stå på benene. Han er geleagtig. Han kan ikke kommunikere med os. Han kan ikke tisse. Han kan ikke snakke. Han kan slet ikke give udtryk for noget som helst, fortæller moderen til TV 2.

Maj-Britt Røhmer Olsen og hendes mand lægger Marco ind i seng. Men noget er galt.

Der kommer mange tænker igennem en forælders hoved, når man skal genoplive sit eget barn

Maj-Britt Røhmer Olsen, mor til 17-årige Marco

Marco trækker ikke vejret.

Gav hjertemassage til sit eget barn

Maj-Britt Røhmer Olsen går i gang med hjertemassage, mens hendes mand ringer 112.

- Der kommer mange tanker igennem en forælders hoved, når man skal genoplive sit eget barn, siger Maj-Britt Røhmer Olsen.

- Han kom, og så gik han ud igen og forsvandt fra os, og så kom han igen og forsvandt. Så vi vidste ikke, hvor vi var. Så vi var lykkelige for, da ambulancefolkene og redderne stod her.

Tiden, indtil ambulancerne kom, føltes rigtig, rigtig lang, fortæller Maj-Britt Røhmer Olsen. Marco er i dag uden for livsfare. Efter han er vågnet, har han fortalt Maj-Britt Røhmer Olsen, at han tog en mundfuld af sin drink, som han kort havde vendt ryggen til.

- Og efterfølgende, der går ikke mange minutter, siger han, så føler han ikke, at hjernen kan være inde i hovedet. At det er ved at eksplodere, og han føler kvælningsfornemmelser. Siger til hans kammerat, er du ikke sød at ringe efter mine forældre, og så kan han ikke huske mere.

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Selv om Marco er uden for livsfare, er han stadig medtaget af episoden.

- Han er meget chokeret. Han er meget stille. Han siger ikke så meget. Jeg tror, det er kommet meget bag på ham, at noget kan ske så pludseligt, siger Maj-Britt Røhmer Olsen.

- Han har det efter omstændighederne fint, men han har stadig abstinenser. Han sveder voldsomt. Og han føler det stadig lidt underligt i hovedet, men jeg tror, han er bange for det, der er sket.

Skrev opråb på Facebook

Episoden fik Maj-Britt Røhmer Olsen til at skrive en opslag på sin Facebook-profil. For da hun sad inde på Slagelse Sygehus og ventede på, at hendes søn skulle komme til sig selv, gik der mange tanker gennem hendes hoved.

- Jeg er både vred, ked af det, frustreret, lettet. Alle følelser er blandede. Jeg tænker, hvad jeg skal gøre, og hvad kan jeg gøre?

- Jeg kan jo kun gøre det, som utallige gange er gjort i medier; at vi opfordrer vores unge mennesker til at passe på hinanden. Og jeg kan jo kun være dybt taknemmelig over, at Marco havde en ven, der var der, og som syntes, at der var noget ruskragende galt og hjalp ham og kontaktede os. At det er vigtigt, at de unge mennesker kontakter os, siger Maj-Britt Røhmer Olsen.

- Jeg er frustreret, jeg er bange for at miste vores unge mennesker. Jeg gør jo også det her, fordi jeg vil ikke miste min søn eller mine egne børn, men jeg ville være ligeså ked af, hvis det var Marcos kammerater, venner, skolekammerater, bekendte, vores omgangskreds, alle. Jeg vil ikke have, at der er nogen unge mennesker, der skal dø på den her uretfærdige måde, som de ikke selv har opsøgt.

Artiklen fortsætter under opslaget.

De unge mennesker skal ikke være alene

I skrivende stund er Maj-Britt Røhmer Olsens opslag på Facebook delt 1.600 gange.

- Jeg havde aldrig forventet, at det skulle blive delt på den her måde. Men jeg er dybt taknemmelig for den forståelse, der er ude i det danske land. Den medfølelse, når vores børn bliver udsat for de her grusomheder, siger hun.

Hun håber nu, at opslaget kan være med til at sætte fokus på, at vi skal hjælpe hinanden og vores børn.

- Og det er okay, at man ringer hjem. Og de her forældre, der får sine berusede børn hjem, at de er opmærksomme, hvis der er noget i omløb, der er så farligt, som det her åbenbart er, som giver respirationsstop. Så man ikke lader de unge mennesker ligge alene på deres værelser. Det er vigtigt, siger Maj-Britt Røhmer Olsen.

Og til dem, som kunne finde på at putte stoffer i andres drinks, siger Maj-Britt Røhmer Olsen:

- Jeg vil håbe, at de stopper det her. Nu og her. Der er ikke ord for, hvor tarveligt det er, det de har gjort.

Udover Marco blev en 16-årig dreng også dårlig, efter at have indtaget en drink til festen. Han faldt om uden for på gaden, hvor han blev hentet af en ambulance. Han er også uden livsfare.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App