En person er løsladt i sagen om rockerdrabet i Mogenstrup

Fredag blev en af de fem varetægtsfængslede i sagen om rockerdrabet i Mogenstrup løsladt. Politiet kan dog ikke oplyse hvem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På baggrund af ny efterforskning i sagen om drabet på en 34-årig mand ved Mogenstrup juledag sidste år, er en af de fem personer, som er sigtet og varetægtsfængslet i sagen, blevet løsladt fredag.

Det oplyser Kim Kliver, som er politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi overfor TV2 ØST.

Han kan dog ikke oplyse, hvem af de fem personer, sigtet for drabet på den 34-årige mand, der ifølge politiet havde forbindelser til rockermiljøet, der nu er på fri fod. 

Men han fortæller, at vedkommende fortsat er sigtet, men at personen er vurderet til ikke længere at kunne påvirke efterforskningen.

Standard praksis

Når Kim Kliver bliver spurgt om fredagens løsladelse sker på baggrund af anholdelsen af de to personer i Ugerløse tidligere på ugen, svarer han:

- Dynamikken i efterforskningen er sådan, at vi anholder og fremstiller personer og klarlægger deres roller i de forskellige sammenhænge, og heraf lærer vi nyt i sagen, som vi har gjort efter anholdelserne i tirsdags. Så løsladelsen er en konsekvens af denne her målrettede efterforskning.

Drab i Mogenstrup 25/12/2022
Læs også
Endnu to varetægtsfængslet for rockerdrab
Drab i Mogenstrup 25/12/2022
Læs også
Endnu to varetægtsfængslet for rockerdrab

Han forklarer yderligere, at det er standard praksis, at politiet løslader en person så snart deres rolle i sagen er klarlagt, hvis de ikke vurderes til at være til fare for efterforskningen

Fem varetægtsfængslede

Offeret i sagen er en 34-årig mand, som ifølge politiet har relationer til rockermiljøet. Han blev fundet livløs ved en landevej i Mogenstrup kort før klokken 19 den 25. december 2022.

I alt har fem personer været varetægtsfængslet i sagen. Det er endnu uvist, hvem af de fem der er blevet løsladt.

Det drejer sig om fire mænd og en kvinde på henholdsvis 22 år, 23 år, 24 år, 27 år og 46 år. 

Den 22-årige og 46-årige er begge sigtet for drab og har fået deres varetægtsfængsling forlænget til den 9. februar 2023.

Drab i Mogenstrup 25/12/2022
Læs også
To sigtede for rockerdrab skal forblive i fængsel
Drab i Mogenstrup 25/12/2022
Læs også
To sigtede for rockerdrab skal forblive i fængsel

Den 22-årige mand har tidligere forklaret i retten, at han nægter sig skyldig i drab, men han erkender overtrædelse af våbenloven.

Han har fortalt, at han mødtes med den afdøde, og at et haglgevær i den forbindelse gik af. Han har samtidig understreget, at ingen andre personer var involveret i mødet.

To anholdt ved politiaktion

Den 24-årige og den 27-årige blev anholdt ved en politiaktion i Ugerløse tirsdag i denne uge og blev fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Næstved onsdag den 25. januar. 

De er sigtede for i fælles forståelse og forening at have skudt en mand i hovedet med et haglgevær på Egemosevej i Mogenstrup ved Næstved den 25. december 2022. Offeret afgik ved døden. 

Politiaktion Ugerløse
Læs også
Yderligere to personer er anholdt for rockerdrab
Politiaktion Ugerløse
Læs også
Yderligere to personer er anholdt for rockerdrab

Af sigtelsen, fremgår det, at politiet mener, at den 22-årige har haft selskab af den 24-årige og den 27-årige i forbindelse med drabet. 

Ved onsdagens grundlovsforhør, blev begge mænd varetægtsfængslet i fire uger.

Kvinde anholdt flere gange 

Derudover sidder en 23-årig kvinde også varetægtsfængslet frem til den 16. februar.

Kvinden blev i første omgang løsladt ved et grundlovsforhør den 27. december, hvor hun blev fremstillet i retten, sigtet for medvirken til drab.

Dengang fandt byretten ikke grundlag for, at kvinden kunne varetægtsfængsles, men politiets efterforskning førte efterfølgende til, at kvinden torsdag den 19. januar igen blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør den 20. januar.

forsvarsadvokat
Læs også
Ung kvinde sigtet for rockerdrab: - Hun er enormt berørt af situationen
forsvarsadvokat
Læs også
Ung kvinde sigtet for rockerdrab: - Hun er enormt berørt af situationen