Endnu to varetægtsfængslet for rockerdrab

Yderligere to mænd er varetægtsfængslet for drabet ved Mogenstrup. Der er dermed i alt fem varetægtsfængslede i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De to mænd, der blev anholdt ved en politiaktion i Ugerløse tirsdag eftermiddag, er onsdag formiddag blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Næstved. 

Det drejer sig om en 24-årig mand og en 27-årig mand. 

Der blev begæret lukkede døre ved grundlovsforhøret med den begrundelse, at der er tale om en banderelateret drabssag. 

Det afspejlede sig også i retslokalet, hvor fire tatoverede mænd var mødt op og havde taget plads på tilhørerrækkerne. 

De blev kort før dørlukningen visiteret af politiet, der dog ikke fandt noget, som mændene ikke måtte have på sig. 

Nægter sig skyldige

Inden pressen og de fremmødte blev sendt ud af retslokalet, blev sigtelsen af de to mænd læst højt. 

De er sigtede for i fælles forståelse og forening at have skudt en mand i hovedet med et haglgevær på Egemosevej i Mogenstrup ved Næstved den 25. december 2022. Offeret afgik ved døden. 

Anklager Skipper Pelle Falsled argumenterede for, at de to mænd skulle fængsles for manddrab efter paragraf 237 og subsidiært medvirken til drab.

Politiaktion Ugerløse
Læs også
Yderligere to personer er anholdt for rockerdrab
Politiaktion Ugerløse
Læs også
Yderligere to personer er anholdt for rockerdrab

De to sigtede forholdt sig i ro, mens sigtelserne blev læst højt. Begge nægter sig skyldige. 

Dommeren valgte at varetægtsfængsle de to mænd i fire uger med den begrundelse, at de ikke skal have mulighed for at påvirke efterforskningen. 

Fem varetægtsfængslede

Offeret i sagen er en 34-årig mand, som ifølge politiet har relationer til rockermiljøet. Han blev fundet livløs ved en landevej i Mogenstrup kort før klokken 19 den 25. december 2022. 

Læs også
34-årig med rockerrelationer dræbt
Læs også
34-årig med rockerrelationer dræbt

Udover de to mænd, der blev varetægtsfængslet onsdag, er yderligere tre personer varetægtsfængslet i sagen. 

Det drejer sig om to mænd på henholdsvis 22 år og 46 år. De er begge sigtet for drab og har fået deres varetægtsfængsling forlænget til den 9. februar 2023.

Den 22-årige mand har tidligere forklaret i retten, at han nægter sig skyldig i drab, men han erkender overtrædelse af våbenloven. 

Han har fortalt, at han mødtes med den afdøde, og at et haglgevær i den forbindelse gik af. Han har samtidig understreget, at ingen andre personer var involveret i mødet.

Kvinde anholdt flere gange

Af sigtelsen, der blev læst op ved grundlovsforhøret onsdag, fremgår det dog, at politiet mener, at den 22-årige har haft selskab af den 24-årige og den 27-årige i forbindelse med drabet. 

Udover de fire mænd sidder en 23-årig kvinde også varetægtsfængslet for drabet. Hun er varetægtsfængslet frem til den 16. februar.

Kvinden blev i første omgang løsladt ved et grundlovsforhør den 27. december, hvor hun blev fremstillet i retten, sigtet for medvirken til drab.

Dengang fandt byretten ikke grundlag for, at kvinden kunne varetægtsfængsles, men politiets efterforskning førte efterfølgende til, at kvinden torsdag den 19. januar igen blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør den 20. januar.

Ikke et tilfældigt drab

Kim Kliver, der er politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, fortæller, at anholdelserne af de to mænd i Ugerløse er resultatet af en omfattende efterforskning.

Men politiets teori om, hvordan rollefordelingen mellem de nu fem varetægtsfængslede personer var i forbindelse med drabet, ønsker han ikke at uddybe.

- Deres rolle i forbindelse med drabet kan vi i sagens natur ikke gå mere ind i, fordi sagen kører for lukkede døre, og fordi vi vil have tid til at bearbejde og få et overblik over det nu efterhånden ret omfattende materiale, som vi er kommet i besiddelse af i forbindelse med de her mange anholdelser, siger han til TV2 ØST. 

Det er politiets teori, at drabet er rocker-bande-relateret, og at borgere uden for den slags grupperinger derfor ikke umiddelbart er i fare, understreger Kim Kliver. 

- Vi mener ikke, der er tale om et tilfældigt møde her. Derfor kan jeg sige, at der for den almindelige borger ikke er grund til at være nervøs, siger han.