¨

Beredskabsstyrelsen sender pumpe og mandskab til Jylland efter uvejr

Beredskabsstyrelsen Sjælland i Næstved har i nat hjulpet til i kampen mod vandmasserne i Vejle. Arkivfoto. Foto: Arkivfoto

Beredskabsstyrelsen Sjælland i Næstved har i løbet af natten sendt en potent lænsepumpe og fem mand til at hjælpe mod oversvømmelser i Vejle.

En lænsepumpe med en kapacitet til at flytte hele 16.000 liter vand i minuttet blev i løbet af natten til lørdag kørt fra Næstved til Vejle for at assistere mod oversvømmelserne i den jyske by.

Det oplyser Beredskabsstyrelsen Sjælland til TV2 ØST.

Der er tale om en stor trailerpumpe, og vandmængden svarer til, at man på et par timer vil kunne tømme et olympisk svømmebassin for vand.

Fem mand sendt med pumpe

Sammen med pumpen blev fire værnepligtige og en befalingsmand sendt til den jyske by.

- Assistancen skete som led i det nationale beredskab. Mandskabet er efterfølgende kommet hjem, men pumpen står fortsat standby i Vejle, oplyser vagthavende Michael Rasmussen fra Beredskabsstyrelsen Sjælland.

Vandet i Vejle gav i løbet af aftenen og natten store problemer i den jyske by, hvor åen i det kraftige regnvejr endte med at gå over sine bredder. Samtidig opstod der små søer på en række marker og i boligkvarterer.

Det er ikke usædvaneligt, at Beredskabsstyrelsen sender mandskab og materiel rundt i landet for at håndtere nødsituationer i andre dele af riget. Mest markant skete det i sommer, hvor en gruppe brandfolk fra Næstved blev indsat i flere uger i Grønland for at slukke en meget omfattende naturbrand.

VIDEO: Sådan her lød det, efter lokale brandfolk fra Beredskabsstyrelsen Sjælland kom hjem fra Grønland, hvor de havde hjulpet med at slukke en stor naturbrand.

02:51 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App