¨

Motorvej delvist begravet i jordskred under fredagens regnvejr

Sådan så det ud ved vejskredet ved Nørre Jernløse. Foto: Morten Sundgaard - skadestedsfotograf.dk

Vores region slap forholdsvist uskadt fra fredagens store regn- og blæsevejr. Værst gik det på Kalundborgmotorvejen, der blev delvist begravet i jord.

Ingen kom noget til – men Vejdirektoratets folk måtte fredag aften rykke ud på Kalundborgmotorvejen  - rute 23 - for at håndtere den for Danmark usædvanlige melding om jordskred.

Mindst tre steder havde den nybyggede vold ved Nørre Jernløse ved de gamle tankstationer ved Dramstrup givet efter og var væltet ned over nødsporet og et enkelt sted delvist ud over selve kørebanen.

Fænomenet ramte den yderste del af den seneste udvidelse af Kalundborgmotorvejen i retningen mod Holbæk og København.

Der er tale om forholdsvis nyetableret vold, hvor kun ukrudt endnu har nået at fæstne sig. Ved skreddet væltede grus, sand og jord dækkede nødsporet og en del af det inderste vejspor på motorvejen.

- Vi rykkede ud til stedet, og jorden er nu fjernet fra selve kørebanen, men ligger stadig i nødsporet, hvor det ikke gør nogen skade, siger Jimi Nyrup fra Vejdirektoratets Trafikinformationstjeneste til TV2 ØST.

Meget rolig nat

Ellers har vejret ikke haft store konsekvenser i vores område.

Jorden er nu fjernet fra selve kørebanen, men ligger stadig i nødsporet, hvor det ikke gør nogen skade

Jimi Nyrup, Vejdirektoratets Trafikinformationstjeneste

Meldingerne om oversvømmelser og væltede træer kommer især fra Trekantområdet i den sydlige del af Jylland, oplyser Vejdirektoratet

Også de to politikredse kan melde om en meget rolig nat. Dette gælder ikke kun målt på meldinger om problemer som følge af vejret, men også målt på udrykninger til kriminalitet.

Det modbydeligt våde vejr har tilsyneladende fået mange til at blive inden døre, lyder det.

Store forskelle i regnmængder

Mens vindstødene lå på kulingstyrke over hele den vestlige og sydlige del af regionen, så er der dog store forskelle på, hvor der faldt mest regn rundt i landsdelen.

Det viser DMIs foreløbige målinger.

Mest faldt der i Nordvestsjælland, hvor der i Odsherred og den nordlige del af Holbæk Kommune faldt mere end 40 millimeter nedbør i løbet af fredagen. Det er store mængder vand, når man tænker på, at der ifølge DMIs klimanormaler i hele oktober gennemsnitligt falder 68 millimeter regn.

I den sydlige del af regionen er der dog områder, hvor der næsten ikke faldt regn. Eksempelvis faldt der i området omkring Maribo mindre end tre millimeter regn i løbet af fredagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App