Tre drenge stjal kraftig firehjulstrækker og flygtede fra politiet i vild biljagt

Under biljagten kørte en af politiets patruljevogne fast på en mark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere patruljevogne jagtede natten til mandag tre drenge på Lolland, som flygtede fra politiet i en stjålet firehjulstrækker. Under biljagten kørte en patruljevogn fast på en mark, og politiet måtte lukke Guldborgsundtunnelen.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

quote Det er bekymrende, når der er tale om tre unge gutter i en stjålen bil, som er forfulgt af politiet i høj hastighed

Kim Brønnum, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Selve jagten begyndte kort efter klokken 02.12 natten til mandag, hvor en vågen borger opdagede de tre drenge, én på 16 og to på 13 år, luske rundt i indkørsel på Højbygårdvej i Holeby og lyse med lommelygter ind gennem en parkeret bil. De tog også i bilens dørhåndtag, inden borgeren råbte dem an.

De tre drenge besluttede derefter at flygte i en kraftig firehjulstrækker, som de var ankommet i til stedet.

- De kommer lidt væk fra stedet, men en patrulje får hurtigt færden af dem og sætter efter dem, fordi de ikke vil stoppe. På daværende tidspunkt ved vi ikke, hvem der er i bilen, siger Kim Brønnum, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, og oplyser, at der blev kørt meget hurtigt.

- Vi har på nuværende tidspunkt ikke nogen faste målinger, men der blev kørt ret hurtigt, og vi er ikke i tvivl om, at de ikke ville standse, siger han.

Lukkede tunnelen mellem Lolland og Falster

Føreren af bilen trykkede med andre ord på speederen, da politiet forsøgte at standse flugtbilen. 

Den jagt fortsatte i en strækning på cirka seks kilometer i nordlig retning via Maribovej. Her havde de tre drenge i firehjulstrækkeren held til at slippe væk, da bilen kørte ud over en mark, mens patruljevognen kørte fast.

Lidt efter fik flere af politiets patruljevogne igen kontakt til bilen, da den kørte i nordlig retning på motorvejen mod Sakskøbing.

Læs også
Narkopåvirket 56-årig kører ind i hundepatrulje under biljagt
Læs også
Narkopåvirket 56-årig kører ind i hundepatrulje under biljagt

- Jagten fortsætter på motorvejen mod Sakskøbing, og i den forbindelse beslutter man sig for at lukke Guldborgsundtunnelen for at stoppe bilen, som bliver bragt til standsning kort før tunnelen, siger Kim Brønnum.

Først ved tunnelen mellem Lolland og Falster opdagede betjentene, at der var tale om tre drenge, som forsøgte at flygte fra politiet. Flugtbilen viste sig i øvrigt at være stjålet.

Inddrager de sociale myndigheder

De blev alle tre anholdt og fragtet til politigården i Nykøbing Falster, hvor de blev afhørt, inden de blev afhentet af personalet fra den institution, hvor de normalt bor. Den 16-årige, som kørte bilen, blev sigtet for biltyveri og kørsel uden kørekort.

- Men der er stadig nogle uafklarede ting, som der skal arbejdes med i denne sag. Det drejer sig blandt andet om flere færdselsforhold samt tyveriet af bilen, forklarer Kim Brønnum.

- Vi har også de sociale myndigheder med inde over i hele den her proces, for der skal tales mere med de her personer og laves noget forebyggelse, tilføjer han og kalder sagen for bekymrende:

Læs også
Over 10 personer sigtet for vanvidskørsel efter en måned med ny lov: - Det er skrækkeligt
Læs også
Over 10 personer sigtet for vanvidskørsel efter en måned med ny lov: - Det er skrækkeligt

- Det er bekymrende, når der er tale om tre unge gutter i en stjålen bil, som er forfulgt af politiet i høj hastighed.

Mens politiet forsøger at sammenstykke hele hændelsesforløbet, hører de gerne fra eventuelle vidner, som kan hjælpe med at give det fulde overblik.

- Der er lidt arbejde forude, men vi hører gerne fra folk, som har set noget, siger Kim Brønnum.

Ingen personer var ifølge politiet i fare under biljagten.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.


Nyhedsoverblik