Nyhedsoverblik

Øboere vil overtage færge - nu går politiker ind i sagen

Folketingspolitiker Susie Jessen (DD) besøgte i dag Askø for at høre, om hun kan hjælpe beboerne med at overtage færgedriften til og fra øen.

Både fastboende og sommerhusejere på Askø er utilfredse med Lolland Kommunes nye færgestrategi. Den har nemlig store konsekvenser for øboerne, da ruten mellem Askø og Bandholm skrottes og erstattes af en rute mellem Askø og Kragenæs.

- Det giver os en omvej på cirka en time, og det er en kæmpe omkostning for os både i tid og penge, og det har gjort, at vi overvejer, om det bedre kan betale sig at købe færgen og drive den selv, siger Torben Lyng Madsen, der er sommerhusejer på Askø.

Det har dog vist sig at være mere bøvlet end som så at købe og overtage færgen fra Lolland  Kommune.

Derfor tog folketingspolitiker Susie Jessen, der er Landdistrikts- og Ø-ordfører for Danmarksdemokraterne, i dag turen til øen for at høre, om hun kan være behjælpelig med at få planerne i mål.

- Vi har et ansvar for at sikre en ordentlig infrastruktur i hele Danmark, uanset hvor man bor, og det skal ministeren også vide, siger hun.

Nu vil  hun bringe askøboernes problem til Christiansborg og den ansvarlige minister, indenrigsminister Sophie Løhde (V).