Nu kan du tage hunden med på efterskole - og bo med den hele året

Efter sommerferien opretter Bindernæs Efterskole på Lolland en hundelinje, hvor eleverne kan have deres egen hund med på efterskole.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter sommerferien tilbyder Bindernæs Efterskole på Lolland en helt ny hundelinje, hvor eleverne kan have deres egen hund med på efterskole.

quote Det bliver rigtig fedt at møde nogen, der er lige så vilde med hunde som mig

Sandra Valentin Jensen, Ruds Vedby

- Det er en helt ny linje, hvor eleverne har mulighed for at have deres hund med, siger Liselotte Zanotti, der er linjelærer på Bindernæs Efterskole.

Eleverne, der har hund med, kommer til at bo sammen to og to på værelser, der bliver indrettet med plads til hundene, som også får hver deres løbegård.

- Det er en gammel tennisbane, der bliver lavet om til løbegårde. Vi spiller nemlig ikke så meget tennis mere, siger Finn Pedersen, der er forstander på Bindernæs Efterskole.

Men der bliver ikke meget tid til at flade ud i hundekurven, for både firbenede og tobenede får nok at se til på den nye linje. Eleverne på hundelinjen skal følge den almindelige undervisning, og to dage om ugen er der linjefagsdage, hvor de bliver undervist i blandt andet dressur og agility.

Artiklen fortsætter under billedet.

Forstander Finn Pedersen fortæller at idéen til hundelinjen kommer fra Sverige, hvor man har gode erfaringer med lignende ordninger.
Forstander Finn Pedersen fortæller at idéen til hundelinjen kommer fra Sverige, hvor man har gode erfaringer med lignende ordninger. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

- Hunde og elever skal prøve alt fra dressur til agility. De skal for eksempel lære om anatomi og hundeprog, ja alt, der findes jo ingen begrænsninger, hvad man kan lave med en hund, siger Liselotte Zanotti.

- Vi har også lavet en aftale med tolderne hernede i Rødbyhavn, at de kører et forløb her hos os, tilføjer Finn Pedersen.

Familiens hund flytter på efterskole

En af de hunde, som allerede har snuset til efterskolelivet, er Molly fra Ruds Vedby.

- Hun er en bladning af en malteser, chihuahua og shih tzu, siger 13-årige Sandra Valentin Jensen fra Ruds Vedby.

Det seksårige gadekryds bor hjemme hos Sandra Valentin Jensen, og makkerparret glæder sig til at flytte adresse og hundekurv til Bindernæs Efterskole.

- Jeg tror, det bliver rigtig fedt at møde nogen, der er lige så vilde med hunde som mig, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Sandra Valentin Jensen sammen med sin hund Molly.
Sandra Valentin Jensen sammen med sin hund Molly. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Der er stadig noget tid til skolestart, men Sandra Valentin Jensen er allerede i gang med forberedelserne til efterskolelivet på det sydlige Lolland.

- Jeg laver nogle hundepoter til min hunds hundehus, siger hun og viser en regnbuefarvet hundepote, som hun lavet på en perleplade.

Selvom hendes mor kommer til at savne både sin datter og familiens blødeste medlem, ser hun alligevel frem til at sende dem begge på efterskole.

- Der bliver meget stille, og det bliver svært at vænne sig til, at både hende og Molly er væk. Men jeg tror, at det bliver godt, siger Hanne Jensen.

Tester hunde til optagelsesprøve

På Bindernæs Efterskole er et klasselokalet blevet gjort hundevenligt, så der er god plads til de nye logrende logerende.

- Hundene kommer til at have det megadejligt her, siger Liselotte Zanotti.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hvis ens hund ikke er egnet til at komme på efterskole, eller man slet ikke har en hund, så er der stadig mulighed for at gå på hundelinjen på Bindernæs Efterskole. Man kan nemlig også få lov til at låne en hund.
Hvis ens hund ikke er egnet til at komme på efterskole, eller man slet ikke har en hund, så er der stadig mulighed for at gå på hundelinjen på Bindernæs Efterskole. Man kan nemlig også få lov til at låne en hund. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Det samme gør eleverne, og den nye hundelinjelærer er ikke i tvivl om, at de kan få rigtig meget ud af at have hund med på efterskole.

- Jeg synes bare, det er rigtig godt, at eleverne lærer at tage ansvar og flytte fokus lidt væk fra sig selv nogle gange, siger hun.

Liselotte Zanotti ved, hvad hun taler om. Bindernæs Efterskole har nemlig allerede alt fra marsvin til kælegrise på matriklen. Skolen har en hestelinje og en dyrepasserlinje - og kombinationen af teenagere og dyr er virkelig noget, der giver pote. Ifølge linjelæreren bliver eleverne mindre stressede og mere trygge af at være tæt på dyr.

- Man kan lære rigtig meget af at være sammen med dyr, siger Liselotte Zanotti.

Det er dog ikke alle hunde, som er egnet til at tage et år på efterskole. Derfor skal hundene til optagelsesprøve.

Artiklen fortsætter under billedet.

På efterskolen ved Rødbyhavn kommer de elever, der har hund med, til at bo sammen to og to på værelser, der bliver indrettet med plads til hundene, som også får hver deres løbegård.
På efterskolen ved Rødbyhavn kommer de elever, der har hund med, til at bo sammen to og to på værelser, der bliver indrettet med plads til hundene, som også får hver deres løbegård. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Molly er allerede lidt af en 12-tals hund. Hun klarede nemlig optagelsesprøven til topkarakterer.

- Hun klarede sig rigtig godt. Hun lagde sig bare på gulvet og sov, siger Sandra Valentin Jensen.

Elever kan låne en hund

Hvis ens hund ikke er egnet til at komme på efterskole, eller man slet ikke har en hund, så er der stadig mulighed for at gå på hundelinjen på Bindernæs Efterskole.

Man kan nemlig også få lov til at låne en hund.

- Så hvis man ikke kan have sin egen hund med, kan man låne sådan en trivelig hund, måske en golden retriever eller en labrador, siger Finn Pedersen, forstander på efterskolen.

Han fortæller, at skolen kører den samme model på deres ridelinje.

- Vi har allerede 15 heste, så det gør ikke den store forskel at have fem hunde også, siger han.