Ny hundestrand - her kan vandglade vovser bade helt uden snor

I et forsøg gør Slagelse Kommune en del af Frølunde Strand til en hundestrand, hvor hunde må både og løbe uden snor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis man er udstyret med halsbånd, pels og fire poter kan de varme dage for tiden godt være lidt af en prøvelse. Derfor kan det godt være fristende at slippe Fido, Balder og alle de andre glade hunde ud i bølgerne - men den går ikke.

quote Der gælder samme regler som i en hundeskov; man skal have kontrol over den, og den skal være venlig,

Sofie Janning (S), byrådsmedlem

For ifølge Naturbeskyttelsesloven må hunde ikke løbe frit på stranden i sommerhalvåret - og er der tale om en af de såkaldte Blå Flag-strande, er der forbud mod at hundene overhovedet må være der.

Men nu bliver det lettere at være vandhund - i hvert fald hvis man befinder sig omkring Korsør og Vemmelev. Her er en del af Frølunde Strand nemlig blevet til en hundestrand, hvor hunde må bade og løbe uden snor i vandet og på stranden.

Det er dette stykke af Frølunde Fed Strand, som er blevet til en hundestrand.
Det er dette stykke af Frølunde Fed Strand, som er blevet til en hundestrand. Foto: Slagelse kommune

Det var byrådsmedlemmet Sofie Janning (S), der sidste år kom med forslaget om en hundestrand.

- De havde en hundestrand oppe i Helsingør. Og så tænkte jeg, at med al den kyststrækning, vi har i Slagelse Kommune, skal vi da også have det, fortæller hun.

Det var byrådsmedlemmet Sofie Janning (S) der fik idéen til hundestranden. En idé, som hendes labrador Freja vist er godt tilfreds med.
Det var byrådsmedlemmet Sofie Janning (S) der fik idéen til hundestranden. En idé, som hendes labrador Freja vist er godt tilfreds med. Foto: Tina Mortensen - TV2 ØST

Sofie Janning understreger dog, at hundestranden ikke er for alle kongerigets hunde.

- Det er for hunde, man har kontrol over, og som er gode hunde. Der gælder samme regler som i en hundeskov; man skal have kontrol over den, og den skal være venlig, og den skal være rar, ellers kan man ikke slippe sin hund, siger hun til TV2 ØST.

Regler for hunde på stranden

Erfaringerne fra den nye hundestrand vil vise, om der skal laves andre lignende strande flere steder i kommunen, forklarer Villum Chistensen (LA), formand for Erhvervs- og Teknikudvalget i Slagelse Kommune,

- I første omgang er det et forsøg, som vi kører i år for at få nogle erfaringer, og så tager vi stilling til, om det skal fortsætte, når badesæsonen er ovre.

- Der er ikke så mange steder i kommunen, hvor det er muligt at lave hundestrande, men hvis det bliver en succes, og der er ønsker om det andre steder, vil vi selvfølgelig kigge positivt på det, sigerVillum Christensen.

Her ligger hundestranden: