Rådyr spiser blomster på gravsteder

Selvom der blev lavet høje hegn omkring kirkegården i Korsør, slipper rådyrene alligevel ind og spiser blomsterne ved gravstederne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bente Cieslar fik sig en kedelig overraskelse, da hun forleden besøgte sin mands gravsted på Korsør Kirkegård. Der var trampet på gravstedet, og blomsterne på stedet var blevet spist.

quote Rådyrene er mægtig søde, men de gør altså skade

Bente Cieslar Christensen, Korsør

Den seneste tid har flere rådyr tilegnet sig adgang til kirkegården, hvor de til stor frustration for flere har spist fra kirkegårdens buske, træer og blomster.

- De har ødelagt min mands grav. Jeg mistede ham i januar og sat blomster på hans grav, så det gør ondt at se, at de har molesteret det, siger Bente Cieslar.

- Rådyrene er mægtig søde, men de gør altså skade, og man bruger også nogle penge på blomster, tilføjer hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er dog ikke kun rådyr, der hærger kirkegården i Korsør. Ifølge Bente Cieslar Christensen spiser ænderne i området ofte de stedmoderblomster, som hun og andre lægger ved gravstederne.
Det er dog ikke kun rådyr, der hærger kirkegården i Korsør. Ifølge Bente Cieslar Christensen spiser ænderne i området ofte de stedmoderblomster, som hun og andre lægger ved gravstederne. Foto: Lissi Sønderskov.

Som sådan har Bente Cieslar ikke noget imod rådyrene på kirkegården i Korsør.

- De skal bare ikke spise blomsterne, men det kan du ikke fortælle dem, og det er jo naturen. Når det handler om blomster, som man lægger på en kirkegård, så er man lidt følsom, og der er nogen, som bruger mange penge på blomster, siger hun.

- Men sådan nogle bambier har ikke noget erstatningsansvar, og jeg tror ikke, at de har nogen forsikring, siger Bente Cieslar.

Problemet med rådyrene har ifølge hende stået på nogle måneder, og hun møder dem både formiddagen og eftermiddagen. Her oplever hun rådyrene som nærmest trygge ved mennesker.

- Det er imponerende, at de ikke er bange for én. Man kunne virkelig komme tæt på dem, siger Bente Cieslar, der har filmet og fotograferet rådyrene på kirkegården.

Nyt hegn nytter ikke

Flere andre i Korsør har også oplevet de næsten tamme rådyr. En af dem er Lissi Sønderskov, som bor mellem kirkegården og Korsør Skov.

quote Vi er bekendt med problemet

Birthe Vilhelmsen, formand for menighedsrådet i Halskov Kirke

Hun går ofte tur på kirkegården, og fredag aften cirka klokken 19.00 mødte hun rådyrene og forevigende dem med sin telefon.

- De så, at jeg sad og kiggede på dem. Jeg var måske 10-15 meter fra dem. De spiste bare videre, for Lissi Sønderskov.

- Det er nogle søde blomstertyve, men det er irriterende, at tingene forsvinder, tilføjer hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Hos de to lokale menighedsråd, som sammen ejer kirkegården, ærgrer man sig over de ubudne gæster.
Hos de to lokale menighedsråd, som sammen ejer kirkegården, ærgrer man sig over de ubudne gæster. Foto: Bente Cieslar Christensen.

Hos de to lokale menighedsråd, som sammen ejer kirkegården, ærgrer man sig over de ubudne gæster.

- Vi er bekendt med problemet, siger Birthe Vilhelmsen, der er formand for menighedsrådet i Halskov Kirke, og fortsætter:

- For flere år siden blev der lavet et højt hegn ned mod Storebælt, der er lige så højt som mig – og jeg er 175 centimeter høj. Der blev også lavet en låge, som lukker af sig selv, så den står ikke åben. Men vi ved ikke rigtig, hvordan de kommer ind på kirkegården.

Det er dog ikke kun rådyr, der hærger kirkegården i Korsør. Ifølge Bente Ciesla spiser ænderne i området ofte de stedmoderblomster, som hun og andre lægger ved gravstederne.