Lalandia planlægger ny stor udvidelse

En helt ny campingplads med fokus på blandt andet autocampere er på vej i Rødbyhavn. Lalandia vil nemlig udvide.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi tror, at mange vil tage et stop her på Lolland, før de kører videre nordpå.

Sådan siger Lalandias direktør Jan Harrit om selskabets planer om at etablere en campingplads i forbindelse med feriecenteret i Rødbyhavn.

- Inden for de kommende år bliver der skabt en strandpark med en lagune ud for feriecenteret, og i den forbindelse vil vi gerne gøre noget ekstra for gæsterne. Vi købte en del jord til centeret for nogle år siden, og en del af det område vil vi gerne udnytte på denne måde, siger direktøren.

Læs også
Parken opgiver salg af Lalandia
Læs også
Parken opgiver salg af Lalandia

Lagunen bliver skabt af sand, der kommer i overskud fra byggeriet af den faste forbindelse under Femern Bælt - og planen er, at campingpladsen skal være klar, når lagunen også er det.

- Vi tror på, at der vil komme flere turister til området - og vi tror samtidig på, at der kommer mange i en autocamper. Og dem vil vi også gerne give et tilbud, siger han.

Tror på flere gæster

Den nye lagune vil skabe særlige muligheder for blandt andet dykkere og kitesurfere - men der skal samtidig også gøre det bedre for almindelige badegæster at hoppe i havet i Femern Belt.

- Vi tror på, at det vil give helt nye muligheder, og derfor vil det også give mening, at vi åbner for flere gæster deromkring, siger han.

Lige nu er der ved at blive opsat en skurby i området, hvor op mod 500 arbejdere fra Femern-byggeriet skal bo i midlertidige pavilloner.

Læs også
Lalandia åbner for badegæster: - Det er en kriblende fornemmelse
Læs også
Lalandia åbner for badegæster: - Det er en kriblende fornemmelse

Senere kan det dog også komme på tale at bygge 200 nye feriehuse tilknyttet centeret på grunden, der ligger et stykke fra vandet på en grund ind imod Rødbyhavn.

- Det er alt sammen i den indledende fase, og alt med det er flere år ude i fremtiden. Det er ved at blive udviklet - og vi har for eksempel ikke tegninger, som vi kan dele. Men vi vil gerne vokse, og vi synes allerede nu, at der kommer nye gæster, siger han.'

Kan betyde større badeland

Når der kommer flere gæster i Lalandia, så kommer det også til at betyde udvidelser på aktiviteterne.

- Vi tilpasser altid mængden af aktiviteter til antallet af gæster. Om få måneder åbner vi for eksempel en ny paddel- og tennishal. og det er klart, at kommer der flere boende gæster på Lalandia, så kan det også være, at vi skal se på størrelsen af for eksempel badelandet, siger han.


Nyhedsoverblik