Lalandia åbner for badegæster: - Det er en kriblende fornemmelse

Med krav om coronapas slog Lalandia i Rødbyhavn fredag dørene op til badeglade gæster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden den 28. november har Lalandia i Billund været lukket for badende gæster. Efter mere end et halvt års nedlukning, kunne feriecentret Lalandia i Rødbyhavn på Lolland invitere badegæster inden for.

- Det er en kriblende fornemmelse, og det har det været i dagene op til. Man har kunnet se sine kollegaer og taget imod nye, lyder det fra Karsten Juhl, der er centerdirektør i Lalandia Rødbyhavn. 

Hen over weekenden besøger 2000 gæster Lalandia. En af dem er 11-årige Benedicte Hedegaard fra Rønnede.

- Det er fedt, fordi man kommer væk fra alt derhjemme og prøver noget nyt. I vores familie, der elsker vi bare vand, lyder det fra Benedicte Hedegaard.

quote - Jeg stiller mig ikke op i tudekoret om at coronapas er noget af det værste, der findes. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at hvis nu ikke corona-passet var her, fik vi så i det hele taget lov til at åbne? Det tror jeg ikke

Karsten Juhl, centerdirektør i Lalandia Rødbyhavn

Hun har ventet længe på at komme i badeland. Faktisk siden sidste år.

- Der var det meget øv, for dagen inden vi skulle tage af sted, der lukkede det ned. Og vi havde pakket og det hele. Da vi fik at vide, at vi skulle til Lalandia igen, der blev vi meget glade.

Også Freja Høegh er glad for, at hun igen trække bikinien på og hoppe i vandet i badelandet.

- Det er virkelig sjovt, for man kan bade meget og komme i Monky Tonky land.

Lalandia i Rødbyhavn må lukke 1200 gæster ind i badelandet. For en sikkerhedsskyld, lukker de kun 1000 mennesker ind.
Lalandia i Rødbyhavn må lukke 1200 gæster ind i badelandet. For en sikkerhedsskyld, lukker de kun 1000 mennesker ind. Foto: Katja Højbjerg - TV2 ØST

Er glad for coronapasset

Lalandia i Rødbyhavn fik beskeden om, at de måtte åbne fredag den 21. maj for tre uger siden. Siden da har de brugt tiden på at gøre alle faciliteter klar til åbning. 

- Vi har været meget på arbejde, fordi vi i så god tid, fik at vide fra myndighederne, at vi måtte åbne, siger centerdirektøren.

- Selvfølgelig har vi været nervøse for, om der så kom en udvikling i pandemien, som gjorde, at vi ikke fik lov til at åbne. Det gjorde der heldigvis ikke.

De tre uger har betydet, at centret har haft tid til at få genåbningen helt på plads. Det afspejler sig i dagens åbning.

Læs også
Nye detaljer om Batman-instruktørs film optaget på Lolland – størstedelen af holdet boede på Lalandia
Læs også
Nye detaljer om Batman-instruktørs film optaget på Lolland – størstedelen af holdet boede på Lalandia

Når der ikke er corona, tjekker gæsterne ind i feriecentret fra 15.00. For at sprede gæsternes ankomst ud, kan man nu tjekke ind fra klokken 10.00.

Derudover får alle gæster et armbånd på, der viser, hvornår de sidst er blevet testet. Dermed behøver gæsterne ikke vise det påkrævede corona-pas flere gange, når de bevæger sig rundt.

Og Karsten Juhl er glad for, at Lalandia skal åbne med netop et krav om, at alle gæster har et gyldigt corona-pas.

- Jeg stiller mig ikke op i tudekoret om at coronapas er noget af det værste, der findes. Jeg kan ikke lade være med at tænke, at hvis nu ikke corona-passet var her, fik vi så i det hele taget lov til at åbne? Det tror jeg ikke, siger Karsten Juhl.

- Omvendt glæder jeg mig også til at vi får lov til at slippe for det en lille smule, så vi alene kan foretage stikprøver frem for at tjekke alle gæster.

Ifølge restriktionerne må Lalandia lukke 1200 gæster ind i badelandet. For en sikkerhedsskyld nøjes de med 1000.  


Nyhedsoverblik