Kirke afspærret efter kraftig blæst - kobberplader revet løs

Radsted Kirke på Lolland er lukket på ubestemt tid, fordi der hænger store kobberplader og dingler fra spiret, der kan falde ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndagens blæst har været hård ved Radsted Kirke på Lolland. Den kraftige vind har nemlig medført, at store kobberplader fra kirketårnets spir har revet sig løs.

- Der hænger en 10-15 kvadratmeter deroppe. De hænger stadig fast, men på et eller andet tidspunkt falder de jo ned, fortæller John Peter Jensen, der er næstformand i menighedsrådet i Radsted-Tårs Sogn.

Menighedsrådet har derfor valgt at afskærme kirkegården og lukke kirken, indtil pladerne er faldet ned og ikke længere er til fare for forbipasserende.

- Vi kan jo ikke have, at folk går ind og får en tagplade i hovedet, så det er vi desværre blevet nødt til, fortæller formand for menighedsrådet, Sidsel Vadsholt Jønck.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Privat - Radsted-Tårs Sogne

Har meldt skaden til forsikringen

Sidsel Vadsholt Jønck fortæller, at man en gang om året efterser kirketårnet for at sikre, at tårnet ikke får rådskader eller på andre måder forfalder.

- Vi har holdt godt øje med, at det var tæt, og at der ikke kom vand ind og sådan noget. Så det er simpelthen bare så ærgerligt, at der alligevel sker sådan noget her, fortæller Sidsel Vadsholt Jønck.

Nu har sognets menighedsråd meldt skaden til forsikringen, og så afventer de, hvad der så skal ske.  

- Vi håber, at pladerne snart falder ned af sig selv, men bliver de hængende længe, så må vi jo op og få dem fjernet på en eller anden måde, siger John Peter Jensen.

Der er ikke planlagt gudstjenester i kirken før den 18. februar, så indtil videre går lukningen af kirken ikke ud over nogle gudstjenester.  

 
  Foto: Privat - Radsted-Tårs Sogne
 
  Foto: Jette Scheel Pedersen