Regionen ramt af kraftig blæst - flere væltede træer og aflyste færger

Søndag eftermiddag er store dele af vores landsdel ramt af blæst og vindstød af stormstyrke. Flere træer er væltet og færger er aflyst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så nåede den kraftige blæst også til vores region. Både Midt- og Vestsjællands Politi og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi melder om væltede træer og løse tagsten forskellige steder i regionen. 

quote Lige så hurtigt, som vi får meldingerne ind, lige så hurtigt sender vi folk ud for at fjerne træerne

Lars Denholt, Vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

- Vi har meldinger om væltede træer over hele kredsen, men der er ikke nogen, der har ramt større knudepunkter endnu, siger Lars Denholt, Vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Lars Denholt har indtil videre kendskab til syv væltede træer i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds. Klokken 12.28 kom den første melding om et væltet træ på Sydmotorvejen ved Vordingborg - det er nu fjernet igen. 

Klokken 14.30 væltede et træ også ned over Nordre Ringgade i Slagelse mellem Holbækvej og Rosenkildevej. Dette træ er også fjernet igen. 

- Lige så hurtigt, som vi får meldingerne ind, lige så hurtigt sender vi folk ud for at fjerne træerne, siger Lars Denholt. 

Derudover har en borger anmeldt løse tagsten på en bygning i Nakskov, og der er udtrykt bekymring over et stillads i Næstved, hvor Lars Denholt oplyser, at ejeren er blevet kontaktet. 

quote Det er i stort set hele kredsen. Det må være de der stød, der kommer rundt omkring, der gør at det bliver lidt tilfældigt, hvor træerne vælter

Arne Aabech, Vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi

Træerne falder tilfældigt i hele regionen 

I Midt- og Vestsjællands Politi er der også meldinger om træer, der er væltet forskellige steder i deres kreds. Vagtchef Arne Aabech oplyser yderligere, at et skilt er væltet udover et fortov i Holbæk, og at der er løse tagsten på en bygning i Ringsted. 

- Det er i stort set hele kredsen. Det må være de der stød, der kommer rundt omkring, der gør at det bliver lidt tilfældigt, hvor træerne vælter, siger han. 

Ifølge Arne Aabech er det afhængig af skaden, hvor hurtigt der bliver rykket ud. 

- Det kommer an på graden af ulempe. Vi sender det jo videre til kommuner og vejmyndigheder og Falck, som så rykker på det. Men er det noget, der ligger og spærrer en trafikeret vej, så er det noget, vi også selv tager med ud til for at få ryddet op, forklarer han.  

Færgerruter aflyst 

Samtidig er flere færgeruter aflyst. Klokken 14.45 ankom den sidste færge i Gedser fra Rostock, og der sejles ikke mere på ruten søndag.  

Artiklen fortsætter under billedet.

Her ankommer den sidste færge fra Rostock i Gedser.
Her ankommer den sidste færge fra Rostock i Gedser. Foto: Per Rasmussen

På ruten Spodsbjerg-Tårs er al færgesejlads aflyst frem til klokken 22.15 søndag aften, og færgen til Omø fra Stigsnæs sejler ikke mere søndag. 

- Jeg måtte tage den tidligere færge end den senere, så jeg fik lidt travlt med at pakke, siger Alberte Devantier fra Stigsnæs.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her sejler Omøfærgen sin sidste tur fra Stigsnæs.
Her sejler Omøfærgen sin sidste tur fra Stigsnæs. Foto: Morten Bøgh