¨

Blæsten driller stadig - aflyste færgeafgange og risiko for oversvømmelser

Vestsjællands Brandvæsen vil mandag eftermiddag sikre en bygning med sandsække på Holbæk Havn. Foto: Søren Kiehn - TV ØST

DMI har udsendt varsel om forhøjet vandstand ved Sejerøbugten og langs Nordsjællands kyst. Vestsjællands Brandvæsen afventer situationen.

Artiklen er opdateret

  • 10. feb 2020 kl. 12:02 Artiklen er opdateret med oplysninger om sikring af en bygning på Holbæk Havn samt aflysning af Omøfærgens færgeafgange.

Det blæsevejr, der ramte Danmark søndag, er endnu ikke overstået.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) vil blæsten fortsætte på Sjælland frem til onsdag med en hård vind fra vest.

Det er især i Isefjorden og Sejerøbugten, at der er størst risiko for, at der kommer til at ske lidt oversvømmelser

Klaus Larsen, vagtchef hos DMI

-  Det bliver en tand mildere end ovre ved den jyske vestkyst, men på Sjælland vil der også stadig komme nogle kraftige vindstød af stormstyrke – lige omkring 20 meter per sekund, fortæller Klaus Larsen, vagtchef hos DMI.

En af effekterne af det blæsende vejr er, at der bliver presset en masse vand ind i Kattegat, som vil skabe forhøjet vandstand.

- Det er især i Isefjorden og Sejerøbugten, at der er størst risiko for, at der kommer til at ske lidt oversvømmelser. Inde i for eksempel Sejerøbugten bliver vandet jo presset lidt mere op, så vores forventning er, at der kommer lige omkring 20 centimeter mere, end ved Kalundborg og Korsør, siger Klaus Larsen.  

Ifølge vagtchefen vil vandstanden ved Kalundborg og Korsør komme lige op omkring deres lokale grænser for forhøjet vandstand på omkring en meter.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Aktuelle varsler om forhøjet vandstand mandag.  Foto: DMI

Vandstand topper ved midnat

Varslet om den forhøjede vandstand gælder fra klokken 18 mandag aften.

Lige nu har vi ikke noget under forberedelse, men vi holder tæt øje med varslerne

Daniel Weinreich, Vestsjællands Brandvæsen

- Det er der, det starter med at gå over varslingsgrænserne, og så forventer vi, at det topper hen mod midnat. Det er sunket til under varslingsgrænserne igen i morgen tidlig ved en otte-ni-tiden, fortæller Klaus Larsen.

Vestsjællands Brandvæsen har efter et møde mandag formiddag besluttet at sikre en bygning på Holbæk Havn. 

- Status lige nu er, at vi skal ned på Holbæk Havn og lave en lille smule sikring dernede. Der er en enkelt bygning, der kan risikere at stå under vand, så den skal lige beskyttes - og det bliver givetvis med nogle sandsække, siger Daniel Weinreich, der er leder af myndighedsafdelingen i Vestsjællands Brandvæsen.

Indtil videre har Vestsjællands Brandvæsen ikke planer om yderligere vandsikringer i regionen. 

Artiklen fortsætter under billedet. 

lørdag var tilstanden på Isefjorden stik modsat. Der havde vandet trukket sig tilbage, som en slags stilhed før stormen.  Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Omøfærgen aflyser færgeafgange mandag 

Det er ikke kun vandstanden, som blæsten påvirker.

På grund af prognoserne for kraftig blæst har Omøfærgen valgt at aflyse alle planlagte sejladser fra mandag klokken 13. 

Det betyder, at hvis du skal fra Omø, skal du nå den sidste færgeafgang klokken 11, og hvis du skal fra Stigsnæs afgår den sidste færge klokken 12. 

Væltet træ førte til soloulykke

Det kraftige blæsevejr søndag aften har desuden forårsaget flere væltede træer, skilte og løse tagsten rundt omkring i regionen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt Midt- og Vestsjællands Politi melder, at det er lidt tilfældigt, hvor træerne er væltet, men at det i størstedelen af tilfældene ikke har ført til større komplikationer.

VIDEO: Sådan her så det ud, da blæsten ramte regionen søndag.

01:01 Luk video

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortæller, at de har haft en enkelt soloulykke på Skælskørvej i Sorø på grund af et væltet træ.  

- Vi fik anmeldelsen klokken 21.45. Det var en kvinde, der var kørt ind i et væltet træ. Hun blev kørt på sygehuset til undersøgelse, men hun er ikke kommet til skade, så hun er udskrevet igen, fortæller vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Anders Dahl Nielsen.

Væltede træer i Midt- og Vestsjællands politikreds 

Frederiksberg/Gl. Skovvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 14.26 – Træ lå væltet over kørebanen, der spærre begge spor. Brandvæsnet kom hurtigt frem og fik fjernet træet.

 

Sandbakkevej v. viadukten, Vipperød – Holbæk

Kl. 14.49 – Stort grantræ lå ud over vejen og spærrede næsten det hele. Falck kontaktet, som ville stå for at fjerne træet.

 

Kløvermarken, Kisserup, Holbæk

Kl. 15.45 – Kæmpe træ væltet og spærrede hele vejen i sommerhusområdet. Træet havde skadet en port til en ejendom og væltet mindre træer, som var splindret.

 

Vellerupvej, Nr. Hyllinge, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 15.56 – Træ væltet over kørebanen, så det var svært at passere. Lejre Kommune stod for at få træet fjernet.

 

Søvej/Brunenbanke, Hvalsø – Lejre

Kl. 16.04 – Stort væltet træ på fortovet og ud på kørebanen. Lejre Kommune orienteret, og de ville sende en medarbejder ud at fjerne træet

 

Lindenborgvej/Hornsherredvej, Roskilde – Lejre

Kl. 16.14 – Træ væltet ud over kørebanen på Lindenborgvej lige efter Hornsherredvej mod Roskilde. Lejre Kommune fjernede træet.

 

Eriksholmvej/Ågerupvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 17.46 – Et træ lå væltet over Eriksholmvej kort før skoven i det skarpe sving. Falck stod for at fjerne træet.

 

Oddenvej/Nygårdsvej/Damengen, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 21.30 – Træ lå væltet over vejen, så det ikke er muligt at passere. Odsherred kommune orienteret og ville forestå at fjerne træet.

 

Søndre Strandvej, Lumsås, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 21.38 – Træ lå væltet over vej i sommerhusområde, hvor mange familier var på vinterferie. Ingen alternative ruter ind og ud af området. Odsherred kommune fjernede træet.

 

Søndervej/Dyndengvej, Bjerge str., Store Fuglede – Kalundborg

kl. 22.31 – Træ væltet over vejen, så bilerne ikke kunne passere. Kalundborg brandvæsen fjernede træet.

 

Skovbovej, Himlingøje, Hårlev – Stevns

Kl. 03.41 – Træ der ligger på kørebanen 50 m uden for Himlingøje. Stevns kommune fjernede træet.

 

Tommestrupvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 04.40 – Stort træ spærrer hele vejbanen mellem Tommestrup og Store-Heddinge. Den vejansvarlige ved Stevns kommune blev orienteret og træet blev fjernet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App