¨

21-årig mand fængslet for afpresning og trusler på livet

05:51

Gense indslaget: Unge bilister der kører med alt for hurtigt, generer borgerne i Nakskov. Ofte er det flere gange på en dag at de kører gaderæs og det foregår både inde i centrum af byen og på nogle af de villaveje, der ligger udenom. Så nu råber borgerne vagt i gevær. Video: TV ØST

En 21-årig mand fra Nakskov er blevet varetægtsfængslet for trusler på livet. Manden har forbindelse til den seneste tids uro i byen.

Gennem flere måneder har en gruppe unge fået utrygheden til at sprede sig i Nakskov på Lolland.

Lokalpolitiet har intensiveret indsatsen over for unge, som blandt andet kører ulovligt gaderæs gennem byen og truer byens borgere.

Det gav lørdag kort efter midnat resultater, da politiet stoppede en bil med en 21-årig mand fra byen. Politiet vurderede, at manden var en del af den verserende uro. Ved nærmere undersøgelser viste det sig, at den 21-årige var efterlyst i forbindelse med afpresning af en 52-årig mand.

- Den 21-årige er sigtet for afpresning og trusler på livet, og afpresningen har formentlig stået på i længere tid, siger Claus Jørgen Pedersen fra Lokalefterforskning Nakskov til TV ØST.

Efterforsker stadig gruppen

Ved et efterfølgende grundlovsforhør er den 21-årige blevet lørdag varetægtsfængslet frem til den 12. september. 

Læs også Høj på kokain: Politiet anholder to mænd efter ulovligt gaderæs

- Uroen har stået på i nogle måneder, og vi bliver ved med at efterforske den her gruppe, siger Claus Jørgen Pedersen.

Det er usikkert, hvor mange mennesker som skaber utryghed i Nakskov, men politiet oplyser, at de er i alderen fra 15 til 30 år. 

Læs også Unge ræser med 150 kilometer i timen gennem villakvarterer

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App