Høj på kokain: Politiet anholder to mænd efter ulovligt gaderæs

To unge mænd, der har plaget Nakskov med ulovligt gaderæs, er blevet fanget af politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Nakskov på Lolland er gaderæs med hastigheder helt op mod 150 kilometer i timen blevet hverdag for beboerne.

Onsdag fortalte TV ØST, hvordan unge kører ræs i gaderne til store gene for de lokale, der både forstyrres af larmen og frygter for ulykker.

Men nu har politiet anholdt to af de unge mænd, som har kørt gaderæs i de lollandske gader. Det oplyser Peter Haslund, vicepolitiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV ØST.

- Vi har længe haft dem i søgelystet, siger Peter Haslund.

Testet positiv for kokain og cannabis

Den anholdte er en 19-årig mand fra Nakskov, der torsdag klokken 17.33 kom kørende ad Rødbyvej i Nakskov. Her blev han standet og fik foretaget en narkometertest. Testen viste sig positiv for kokain, og den 19-årige mand blev anholdt og sigtet for kørsel i påvirket tilstand. 

Politiet oplyser, at den anden anholdte er en 18-årig mand fra Nakskov, som torsdag klokken 20.40 kom kørende ad Krogsbøllevej i Nakskov. Her fik den 18-årige mand foretaget en narkometertest, som viste sig positiv for cannabis. Han blev anholdt og sigtet for kørsel i påvirket tilstand.

- Nu afventer de deres straf. I yderste konsekvens risikerer de at miste kørekortet og får konfiskeret bilen, siger Peter Haslund.

Flere anholdelser på vej

Der kan ifølge vicepolitiinspektøren komme flere anholdelser i sagen om hensynsløs kørsel i Nakskov.

- Vi holder hele tiden øje, og der kan komme flere sigtelser i sagen, fortæller Peter Haslund.

Politiets skærpede indsats i byen har inden torsdagen to anholdelers ført til ikke mindre end 50 sager på færdelsområdet de sidste to uger. 

Gense indslaget: Unge bilister der kører med alt for hurtigt, generer borgerne i Nakskov.  Ofte er det flere gange på en dag at de kører gaderæs og det foregår både inde i centrum af byen og på nogle af de villaveje, der ligger udenom.  Så nu råber borgerne vagt i gevær.