Unge ræser med 150 kilometer i timen gennem villakvarterer

Gaderæs er blevet hverdag i Nakskov. Både i midtbyen og i villakvartererne oplever borgere, at unge mennesker kører ræs med op til 150 kilometer i timen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i Nakskov råber nu vagt i gevær.

For på flere villaveje kører unge mennesker ræs i gaderne. Gaderæset sker flere gange om ugen og ofte flere gange på én dag. Og de lader sig ikke stoppe af, at politiet møder op.

Derfor er Leane Johansen bekymret. Hun bor på en villavej tæt ved Nakskov centrum sammen med sin mand. Gennem det seneste halve år har parret oplevet de unge suse forbi med høj fart. 

- Der er heldigvis ikke sket noget endnu – men hvornår?, spørger Leane Johansen.

- Skal vi have lig på bordet, før der sker noget, før det går op for dem? For det er jo skrækkeligt.

150 kilometer i timen

Leane Johansen er ikke alene om bekymringen. Carsten Andersen bor på en anden villavej i nærheden, og han har samme oplevelse.

quote Der bor masser af børn nede ad gaden. Det er jo ikke i orden

Carsten Andersen, Nakskov

- Ude på Tårsvej, 150-200 (kilometer i timen, red.) måske. Her 100. Og det er altså en ganske almindelig villavej. Der bor masser af børn nede ad gaden. Det er jo ikke i orden, siger Carsten Andersen.

Ved Carsten Andersens villavej har man forsøgt at komme gaderæset til livs ved at etablere chikaner. Men det har ikke været særligt behjælpeligt.

-  Det er, som om det er blevet en væddeløbsbane, hvor det går ud på at komme hurtigst igennem, siger Carsten Andersen.

Gaderæs i midtbyen

På Axel Torv oplever man også, at der bliver kørt ræs. Både en kommunalt ansat og en række erhvervsdrivende bekræfter over for TV ØST, at der også her bliver kørt meget ræs.

De fortæller blandt andet, at det sker i løbet af eftermiddagen og ud på aftenen. Forsøger de lokale at henvende sig til bilisterne, bliver de mødt af ligegyldighed eller truende adfærd. 

- Det der med, at de keder sig, det gider jeg simpelthen ikke høre på mere. Der er nok at tage sig til i Nakskov, lyder det fra Leane Johansen.

Politiet bør køre i civile biler

Carsten Andersen mener, at politiet bør køre i civile biler, så dem, der kører gaderæs ikke kan se, at politiet er i nærheden.

- Og så skal de simpelthen tage dem, når de gør det. Det er klart, at når de ser en bil med reklame på, at så gør de det jo ikke, siger han.

- De burde jo bare sende nogle folk herned, i stedet for de lukker en politigård.