Stort fremmøde på gymnasium: Man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist

Trods flere afbud til vælgermødet på det muslimske gymnasium i Næstved, var fremmødet stort. For man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

Tema: Kommunalvalg 2017
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det blev et noget mere omdiskuteret vælgermøde end de fleste andre.

Mødet, der foregik på Hindholm STX i Fuglebjerg i Næstved, fik nemlig Helge Adam Møller (K) og Michael Perch (S) til at trække sig. 

Årsagen til afbuddene skyldes beskyldningerne om, at gymnasiet har tråde til den islamistiske Milli Görüs-bevægelse. En bevægelse, som også Dansk Islamisk Trossamfund er en del af. Det fortalte Kristeligt Dagblad i sidste uge.

quote Der er en masse kritikpunkter og jeg ved, at ministeren er kaldt i samråd for at svare på spørgsmål

Michael Perch (S), Næstved

- Der er en masse kritikpunkter og jeg ved, at ministeren er kaldt i samråd for at svare på spørgsmål. Og det vil jeg gerne afvente, inden jeg begynder at undersøge et arrangement herude, siger Michael Perch. 

Stort fremmøde

Vælgermødet begyndte klokken 19 mandag aften. Og trods to afbud, så var mange andre politikere mødt op for at debattere. Blandt andre Venstre, Radikale Venstre, Enhedslisten, Nye Borgerlige og Carsten Bering fra Alternativet.

- Jeg tror på demokratiet, og i det her land er man uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Og det er måske voldsomt at sige forkasteligt, men det kan simpelthen ikke være rigtigt, at politikere ikke vælger at komme og diskutere på demokratisk vis, siger Carsten Bering.

Men der er jo sået tvivl om skolen og dens forbindelse til den her islamiske bevægelse? 

- Jo, men nu er vores system jo en gang sådan, at hvis man har gjort noget forkert, så er det domstolene, der skal klare den. Og så længe domstolene ikke har udsagt noget eller sagt en dom om den her skole, så kommer vi, og vi skal diskutere demokrati.

quote Det hele beror på påstande og mig bekendt, så er man uskyldig indtil det modsatte er bevist

Kim Lund, rektor, Hindholm STX

Uskyldig indtil det modsatte er bevist

Rektor på gymnasiet Kim Lund er ærgerlig over, at to politikere har meldt afbud på baggrund af beskyldningerne. 

- Vi lægger lokaler til et nærdemokratisk kommunalvalgsarrangement, og jeg kan ikke forstå, man ikke vil deltage i det, siger han.

- Det hele beror på påstande og mig bekendt, så er man uskyldig indtil det modsatte er bevist, siger han.