¨

Skiftedag i kommunerne: 5 nye borgmestre har første arbejdsdag

Vordingborgs nye borgmester Michael Smed brugte sin første arbejdsdag på at åbne et nyt madspildsprojekt. Foto: TV ØST

I dag er det skiftedag i regionens kommuner. I fem af regionens 12 kommuner er der nye ansigter på borgmesterkontorerne.

Et af de steder, hvor der er sket en udskiftning på borgmesterposten, er i Vordingborg Kommune, hvor borgmesteren nu hedder Michael Smed og kommer fra Socialdemokratiet.

Han brugte første arbejdsdag på at åbne et nyt madspildsprojekt i kommunen.

- Jeg glæder mig til en spændende og foranderlig hverdag, hvor vi kan udvikle hele Vordingborg Kommune, lød det fra en forventningsfuld borgmester på den første arbejdsdag.

Læs også Mikael Smed er ny borgmester i Vordingborg

Glad og ydmyg

I Stevns Kommune havde Anette Mortensen fra Venstre første dag på borgmesterkontoret.

- Jeg har glædet mig, men jeg er også ydmyg over for det, for hvad er det egentlig for en opgave, jeg har taget på mig, og jeg tager det stille og roligt, for jeg skal jo ikke komme her og lave alt om første dag, siger Annette Mortensen.

De første dage som borgmester bruger hun på møder, borgerhenvendelser, nytårskur i Regionshuset og møde i den lokale Rotary klub i Store Heddinge.

Fire hektiske år venter forude

Forud venter fire år, hvor arbejdsopgaverne vil stå i kø, og forhåbningerne til de næste fire år er store for de to nye borgmestre.

- Jeg vil rigtig gerne have, at man ser tilbage på fire år, som har fungeret rigtigt godt. Det skal være en kommune i vækst og i balance, hvor vi får bragt nogle af alle de ting frem som Stevns har, siger Annette Mortensen.

Læs også Analyse: Nyt flertal på Stevns er en bitter pille at sluge for DF og Nyt Stevns

- Jeg håber, jeg vil blive opfattet som en åben, tilgængelig og ærlig borgmester, som man kan tale med, og som adresserer de udfordringer, som vi har i Vordingborg Kommune, og at borgerne vil opleve, at der gradvist vil ske nogle forbedringer og udviklinger i hele vores kommune, siger Michael Smed.

Indtil i dag har Michael Smed været ansat ved politiet, mens Anette Mortensen har en baggrund som ergoterapeut.

Tip os Har du et godt tip?